JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Mladi Srbin pokorio Turčina

Niš: Neposedno pred početak bokserskog meča u Nišu između Naissusa i Metalca iz Valjeva specijano za naš portal moj sagovornik je bio ovododišnji najbolji bokser na reviji „ Beogrdski pobednik“ dvadsetogodišnji bokser BK Metalca inače iz Smedereva Nemanja Gavrilović bokser lake kategorije koji je u finalu pobedio repezentativca iz Turske Hakan Dogana, inače Vicešampiona sveta I prvaka Evrope u amaterskoj konurenciji i osvojio statu „Beogradski pobedik“. Zasad najmlađi naš pobedik ove revije. Ma da je na reviji došao sam se je prijavio jer se nije našao na spisku repezentativaca Srbije.

KAKO STE POČELI SA BOKSOM ?

Boksom sam počeo da se bavim sa svojih 14,5 godina kod trenera Bojana Arsića, sa kojim I dan danas treniram. Uporedno sam se dosokora bavio I Kik –boksom ali sam rešio da prestanem. Imao sam 15 mečeva od toga čak 13 pobeda. Inače trener Arsić mi je I više od trenera, on je tu koji mi uvek pritekne u pomoć kad je potrebna .Moj stariji brat se bavio boksom, pa me je to privuklo u neku ruku. Predhodno sam trenirao atletiku, fudbl, dzudo ali sam uvek nekako tražio sport gde mogu da se oslobodim negativne enrgije. To sam ipak pronašo u boksu I odlučio sam da se njemu posvetim u nastavku moje sportske karijere.

POBEDNIK STE NA “ BEOGRADSKI POBEDNIK” ?

Na reviji “Beogradski pobednik” sam došao po prijavi mog trenera, pošto nisam bio svrstan u spisak repezentativca Srbije. Odboksovao sam tri meča I I finalu bio bolji po odluci sudija od Hakana Dogana iz Turske I mom gradu Smederevu gde živim posle dve decenije doneo ovaj prestižni pehar pobedika revije u Beogradu. Iskreno da kažem nismo se nadali ovakvom uspehu,a li smatram da sam zasluženo pobedio . A odmah zatim danas smo postali i prvaci države Srbije sa mojim klubom za kog boksujem ove godine u prvebstvu Srbije I to je za mene nešto najlepše u sportu sa kojim kao mlad sportista moram da se ponosim I budem srećan.

DALJI PLANOVI OVE GODINE ?

Predstoji mi Državno prvenstvo u Prokuplju od 21-25 maja na kome ću se pojaviti u svojoj kategoriji do 60 kg u Lakoj I očekujem titulu prvaka države. Imaću konurente u Marko Cvetkoviću, Nikoli Ristiću, Milošu Markoviću, al sam pun samopouzdanja I želje da budem najbolji I ubeđen sam da hoću. Nadam se da ćeme to preporučiti selektoru u repezentaciji Srbije za Evropsko prvenstvo, na kome ću se potruditi da overim vizu za Olipiske igre 2020 godine, što bi za mene bila kruna uspeha I dalo mi podstrek za još bolji rad I napredovanje u boksu. Što se tiče Bokserskog prvenstva Srbije u boksu ove godine ovo je divan potez ljudi iz Bokserskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom. Bilo je mnogo kvaitetnih boksera koji još više mogu da napreduju u ovom sportu, dok o Profesionalnim vodama još ne pomišljam previše je rano jer sam dosta mlad za takve izazove.

KAKAV JE VAŠ STIL BOKSA ?

U ring ulazim sa dva različita motiva ako je reč o protivnicima. Ako za protivnika imam slabijeg boser koga mogu u svakom trenutku da dobijem, boskujem malo opušteno I volim da se malo poigravam I stičem što više iskustva u ringu. Dok kad je protivnik izuzetno kvalitetan I sa kojim nema šale u ringu dajem svoj maksimum I želim da što pre rešim meč u svoju korist, jer bolje ja njega nego on mene da pošisti sa ringa.

VAŠA PORUKA BUDUĆIM BOKSERIMA ?

Boks je sport koji odvaja mlade od ulice, I poručio bi im da boks nije to što mnogi misle nasilnički sport, naprotiv to je divan sport , ko sebe ne pronađe u ovom sportu nebih mu preporučio da se bavi boksom, sam će otići iz nejga. Dok onaj ko je za ova sport nikad se neće pokajti što je počeo. Zato mladi koji se odluče za ovaj sport poželo bi him da se posvete njemu I dobre rezulate da postižu, to će im biti stimulans za još bolji rad I napredovanje rekao je na kraju mladi bokser I nada našeg boksa Nemanja Gavrilović iz Smederava, koji još nije rekao posednju reč u ovom sportu, pogotovu što se je ponovo boks vrtaio na velika vrata u Srbiji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print