JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SPORTSKE IGRE MLADIH U LEBANU

Lebane: Pod pokroviteljstvom lokane samouprave u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem i kordinatorom igara Draganom Miljkovićem u Lebanu su održane po četvrti put igre mladih. Učestvovali su mladi iz Lebana, Medveđe , Bojnika Leskovca, Prokuplja.

To je po rečima Miljkovića najveća sportska manifestacija mladih u Evropi. Na takmičenju se prijavilo oko 250 učenika ,

i taj broj se nije promenio uprkos lošem vremenu, odnsno kiši koja je padala i nakvasila vodom pomoćni teren FK Radana. Inače ova manifestacija se održava 20 godina u Srbiji .

Pobednici idu na regionalno takmičenje po rečima MIljkovića 13 juna u Boru će se održati Reginalno takmičenje a državno prvenstvo će se održati početkom jula na Zlatiboru.

Međumarodno takmičenje je u Splitu krajem avgusta. Inače discipline u kojima su se deca takmičili su trka na 60 metara za decu, između dve vatre, mali fudbal tri uzrasta,

odbojka u dva uzrasta, basket 3 na 3, i šah. Posebni sponzori koji su pomogli nagradama za decu su Plazma i Koka kola.

Dalje idu samoprva tri iz atletike, dok u ostalim ekipnim disciplinama samo pobednici, to jest prvoplasirane ekipe.

Na samom otvaranju bio je prisutan i predsednik opštine Lebana Ivan Bogdanović koji je izjavi sledeće: Kao što vidite danas smo domaćini gde se održavaju sportske igre mladih jer sinonim života

koji mogu da kažem je nezdrav , pratimo njihov razvoj i želimo da se bave sportom , da se druže, i da ostvaruju značaje rezultate .

Pre svega ovo je za Lebane jedan veliki i lep dan, gde se deca druže ne samo iz Lebana već iz Bojnika Medveđe, Leskovca, Prokuplja i družeći se na taj način ostavruju kao što sam rekao zavidne rezultate.

Tako da treba dati još veću podršku deci da se bave sportom i to je ono što je veoma bitno. Baviti se sportom menjaju se loše navike života, i treba na taj način da se deca više uključe u sport, i budu sportski aktivna.

Lokana saoluprava u Lebanu na čijem sam čelu uvek smo spremni da podržimo ovakve manifestacije u Lebanu.

Tako da pravi sportisti treba da ređaju uspehe i da se bave što više sportom i da treniraju, i budu još bolji sportisti,

a deca koja se ne bave sportom da krenu da se bave jer to je zdrav način života i tako će da steknu lepe navike u durštvu. Pobednici igara u Lebanu su

U trci na 60 metara prvo mesto osvijio je Novak Đorđević iz Lebana , drugo je pripalo takođe iz Lebana Konstantinu Draganiću i trećeplasirani je Petar Stamenković takođe iz Lebana.

U takmičenje u šahu prrvi je u muškoj konurenciji Aleksa Đorđević iz Medveđe, drugi je Nikola Zlatković iz Lebana, treći je Vukašin Jović iz Lebana i četvrtoplasirani je Vukašin Stefanović takođe iz Lebana.

U Ženskoj konurenciji prva je Anđelija Zlatković iz Lebana a drugoplasirana je Petra Zlatković takođe iz Lebana.

U malom fudbalu u obe kategorije pobednici su FK Pusta reka iz Bojnika, u ženksom fudbalu pobednik je O.Š. Radovan Kovačević iz Lebana,

U košarci pobednik je OŠ. Vuk Karadzić iz Lebana, u odbojci OKK Jablanica iz Medveđe, i u igri između dve vatre pobednik je Pusta reka iz Bojnika.

I u igri između dve vatre nekada popularna igra kod dece pobednik je Pusta reka iz Bojnika , dok je u basketu 3 na 3 pobednik O.Š. Vuk Karadzić iz Lebana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print