JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SPORTSKA AKADEMIJA ZA NAJMLAĐE

ŽITORAĐA – Na sportskom nebu u opštini Žitorađa od skora je novitet Sportska akademija “Prvaci“ koju je na veliku radost mališana u Žitorađi osnovao, profesor sporta i fizičkog vaspitanja Miša Momčilović.
Kako nam je rekao u razgovoru za naš portal, ideja za ovako nešto rodila se iz toga da u Žitorađi za mališane nije bilo u ponudi drugih sportova sem fudbala i rukometa.
Do sada je u Žitorađi bilo dostupnu deci da se bave samo fudbalom ili rukometom, ja sam vođen time došao na ideju da osnujem sportsku akademiju, koja će pre svega imati za cilj, da potpomogne pravilan rast i razvoj kod dece, a onda i razvijanje takmičarskog duha i sportskih veština.  – kazao je Momčilović.
Inače, sportska akademija “Prvaci“ u Žitorađi broji trenutno 80-ak članova sa kojima pored Momčilovića, radi i Luka Milićević. Kako kaže osnivač ove akademije ona je prevashodno namenjena uzrastu od 2-12 godina.
Dosta deformiteta kičme postoji kod dece, tzv. “x“ noge i ostalo, a s obzirom da se ovim poslom bavim već 5 godina u Nišu i da sam tamo radio sa decom koja imaju daunov sindrom, pošto vidim da je kod dece deformitet najveći problem zato sam baš rešio da ova akademija bude namenjena našim mališanima. – otkriva Momčilović, i dodaje da se mališani u njegovoj akademiji mogu baviti svim sportovima od fudbala do korektivne gimnastike.
Kako objašnjava trenutno najveći broj mališana je zainteresovan za fudbal, a takođe dosta pretendenata ima na sportsku gimnastiku, korektivnu i gimnastiku za sve.

Svojim najvećim uspehom smatraće pravilan razvoj dece, a kako kaže, mališanima u razvijanju sportskog duha će pomoći i takmičenja a već prvo je najavljeno u decembru u Vranju.

U sklopu akademije sporta posluje i fitnes klub koji vodi Jovana Veličković iz Vranja, a on je namenjen ženama od 20-60 godina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print