JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Badnjevčani slavili u derbiju začelja

Stadion: Sveti Jovan ( ORLJANE) Gledalaca: 50. Sudija: Milan Milić (Vranje) 9. Strelci: Vukadinović u 35, Maletić u 48 i Tonić u 53. za Svetlost, Stojković u 38. za Akademiju.  Žuti kartoni: Tonić i Maletić (Fk Svetlost) Milojković (Akademija).

Fk Svetlost: Stamenković 7, Antanasković 7, Ćirić 7,5, Pavlović 7, Tonić 9, Marjanović 7,5, Babović 8, Maksović 7, Vukadinović 8,5, Maletić 8,5, Ranđelović 7.

Fk Akademija 10: Đorđević 7, Krstić 6,5, Ivković 6,5, Stojković 7,5, Milosavljević 6,5, Peternel 6,5, Niketić 6, Mitrović 6, Milojković 6, Živković 6, Mitrović 5,5.

Igrač utakmice: Milan Tonić (Fk Svetlost) 9.

ORLJANE – U meču 16. kola Zone Jug, na stadionu Sveti Jovan u Orljanu snage su odmerili fudbaleri Fk Svetlosti iz Badnjevca i Akademija 10 iz Prokuplja. U derbiju dveju ekipa iz donjeg doma tabele, po raskvašenom terenu u Orljanu bolje su se snašli domaći fudbaleri.
Meč je otvorio Babović sa dve dobra šuta koji su dobrano namučili golmana gostiju Đorđevića koji je danas bio na visini zadatka.
Kruna za bolju i agilniju igru stigla je u 35. minutu, kada je hirurški preciznim centaršutem Nikola Ćirić pronašao napadača Nikolu Vukadinovića, a 19-godišnji ofanzivac Svetlosti doveo svoju ekipu u vođstvo. Međutim, samo tri minuta kasnije u 38. minutu Akademija se vraća u meč evrogolom kapitena Dušana Stojkovića koji je iz slobodnog udarca pogodio malu mrežu u golu Stamenkovića.
Drugo poluvreme takođe je proteklo u znaku ekipe Svetlosti. Pretili su Badnjevčani preko Babovića, Ranđelovića i Vukadinovića, a nagrada je ponovo stigla u 48. minutu kada je Mitar Maletić iskoristio smušenu reakciju golmana domaćih i njegov jedini kiks danas kaznio golom za 2:1. U 53. minutu ekipa Svetlosti povećava svoju razliku na 3:1 kada posle odigranog duplog pasa sa Ranđelovićem, štoper i kapiten domaćih Tonić, u maniru rasnog golgetera šalje golmana u jednu a loptu u drugu stranu, za ispostaviće se konačnih 3:1.
Mogla je Svetlost i da uveća prednost preko Vukadinovića, kada je posle solo prodora u kome je prošao pored 5 gostujućih igrača šutirao tik pored stative. Međutim, na kraju, ostalo je Svetlost 3 Akademija 1 i time se spustila zavesa na jesenji deo prvenstva Zone Jug, u kome je Svetlost osvojila 8, a Akademija 10 bodova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print