JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“SKOK U BUDUĆNOST” I NOVO LICE LEBANA

“Ja znam šta ovo znači za Lebane ,za jug Srbije, šta ovo znači za Caričin grad.Malo mesto u Evropi ima nešto iz rimskog perioda ,a država će zbog toga uložiti u sređivanju celog grada”- Ovim rečima je predsednik Republike SrbijeAleksandar Vučić predstavio projekte koji će biti realizovani u Lebanu prilikom izlaganja plana“Srbija2027-skok u budućnost“.Izložio je i šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana,ubrzanu moderizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industralizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu,integralni razvoji Ekspo2027.

Predsednik Vučić je rekao da se na ovom planu dugo radilo i da je sveobuhvatan,ambiciozan, rađen sa mnogo energije,entuzijazma i ljubavi.Dodao je i toda je Ekspo 2027.iskorišćen kao povod da se Srbija unapredi.

Neki od izuzetno značajnih projekata u Lebanu su na korak od finalizacije,a sve na inicijativu predsednika državei predsednice Vlade RS Ane Brnabić.

Trenutno se u Lebanu isčekuje završetak radova na Centru za poseetioce Caričin grad u koji je država uložila194 miliona rsd,u toku je rekonstrukcija Hotela i priprema za povećan broj turista.Kako je predsednica Vlade nedavno najavila, s proleća će otpočeti uređenje centralne pešačke zone i izgradnja pasarele preko rekeJablanice,kao i uređenje Autobuske stanice i rekonstrukcijaVizitorskog centra Teodora koji će postati mini hotel.

Realizacijom svih ovih projekata Lebane će dobiti novo lice, a Srbija će dobiti šansu da se predstavikao moderna zemljaprimamljiva turistima i investitorima 2027 godine na svetskojEKSPO izložbi

S poštovanjem

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print