JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SLOŽENE KOCKICE ZA POBEDU

OFK Napredak 1929 će narednog vikenda u Aleksincu ugostiti ekipu Pukovca. Aleksinčani su ovog proleća preporođeni. Zabeležili su dve pobede i jedan nerešen rezultat i krenuli u beg sa dna tabele.

Pukovčani su startovali sa tri pobede i jednom pobedom u kupu FS Doljevca protiv Toplice iz Šarlinca (4:0). Protiv Aleksinčana će nastupiti kompletni. U ekipu se nakon suspenzije vraća Lazar Veljković, a očekuje se i oporavak iskusnog Aleksandra Trajkovića.

– Na ovoj utakmici nema favorita. Mesto domaćina na tabeli nas neće zavarati jer je Napredak 1929 ovog proleća krenuo znatno bolje u odnosu na izdanja tokom jeseni. Mi ćemo se potruditi da nastavimo uspešno započetu seriju i da ćemo se u Aleksincu predstaviti u dobrom izdanju, kao i ranijih godina. Očekujem požrtvovanu igru mojih izabranika i izgaranje na terenu, rekao je trener Miljan Nikolić.

Pukovčani su u prošlom kolu, nakon preokreta, uspeli da uknjiže nove bodove protiv Cara Konstantina i pružili kvalitetnu partiju. U finišu utakmice propustili su nekoliko prilika i prokockali šansu za ubedljiviji trijumf.

– Prilike koje smo propustili morale su biti realizovane. To nam se u Aleksincu nesme ponoviti. Očekujem znatno veću ozbiljnost i efikasnost kapitena Aleksandra Mišića, a nadam se da će golgeterski biti raspoloženi i Lazar Veljković, Danijel Momirović, Dušan Petković i mladi Jovan Stevanović i talentovani Stefan Zlatanović, koji je već ispoljio golgeterske sposobnosti, rekao je Nikolić.

Nikolić je naglasio da je sklopio kockice za dobitnu kombinaciju u Aleksincu i veruje da je iznenađenje moguće.

– Igraćemo otvoreno i napadački, ali ćemo se potruditi da zatvorimo sve prilaze ka golu našeg sve boljeg golmana Stefana Cenića. U ekipu se odlično uklopio i povratnik Dragan Kocić, koji je protiv Cara Konstantina bio odličan i asistirao je za pobedonosni gol. Odbrana sa Aleksandrom Trajkovićem, Markom Smiljkovićem, Dimitrijem Tošićem i mladim Mihajlom Nešićem biće neprelazna za napadače Napretka 1929. Ako ponovimo igru iz prethodnih kola, iz Alekinca se možemo kući vratiti pevajući, rekao je Nikolić.

Pre ove utakmice Pukovac će u četvrtak odigrati utakmicu polufinala Kupa FS Doljevca protiv Mekiša, što će biti prilika za trenera Nikolića da još bolje pripremi ekipu za duel u Aleksincu. Pukovčani očekuju pobedu u Mekišu, gde su apsolutni favoriti i idu ka zacrtanom cilju – osvajanje Kupa FS Doljevca.

 

D. Mitrović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print