JugSport.net

sportski portal južne Srbije

JAKŠA JANKOVIĆ NA ČELU JABLANICE

Medveđa: Na poslednjoj Skupštini kluba održanoj danas izabrano je novo rukovodstvo FK Jablanica iz Medveđe, sa ciljem da se sačuvastatus člana Zone jug, dok je dosadašnja Uprava kluba na čelu sa Vladimirom Đikićem podnela neopozivu ostaku.

O planovima i ambicijama nove Uprave upravo moj sagovornik je novoimenovani predsednik kluba Jakša Janković koji kaže: Na današnjoj Skupštini kluba jednoglasno sam dobio poverenje svih prisutnih da se imenujem za novog predsednika FK jablanice iz Medveđe, što sam prihvatio sa zadovoljstvo, za Sportskog direktora imenovali smo Miloša šarca iz Sijarinske banje, dok su članovi Upravnog odbora Zoran Šuković, dr. Momir Šarac, Mijajlo Minić, Saša Maksimović, Aleksandar Radović, Zaim Ferid. Do promene je došlo nakon što su predhodna Uprava kluba na čelu sa Vladimirom Gikićem, koji nije želeo da učestvuje više u rukovođenju klubom

, pa je je izabrana nova Uprava na čijem sam čelu postavljen ja kao predsednik Upravnog odbora . Prvi i osnovni cilj nam je da zadržimo status člana Zone jug i u narednom prvenstvu, s obzirom da svi znamo da se liga smanjuje na 12 klubova. Pored toga bliži nam se sto godine postojanje kluba, pa ćemo sve snage usmeriti do kraja prvenstva da Jablanici sačuvamo status člana Zone jug. Nadam se da iduće godine ako ostanemo članovi Zone napadnemo i Srpsku ligu istok. Što se tiče igračkog kadra uglavnom je to naš kadar, jedino imamo sa strane dva igrača iz Niša i golmana Stamenkovića iz Leskovca.

Nadam se da će mojim izborom da to krene malo ozbiljnije, i da sve krene svojim tokom , onako kako i planiramo. Mi smo zahvalni pre svega lokanoj samoupravi u Medveđi koja nam je povećala znatno budzet koji će biti dovoljan za takmičenje i fukcionisanje kluba, Zatekli smo dugovanja kako prema fudbalerima, tako i prema dobavljačima, tako da su dugovanja malo veća, tako da ćemo imati zadatak da sve to razdužimo i da ostanu sredstva, da svaki igrač ko brani bolje kluba dobije određenu nadoknadu za uloženi trud u klubu, za mesec dana, koliko provede u klubu na treninzima i utakmicama. Što se tiče stručnog štaba poverenje smo i mi ukazali Srđanu Kociću koji će nastaviti svoj rad kao trener.

Na pitanje šta očekujete od nedeljnog komšiskog derbija sa Radanom u Medveđi jankovićč kaže: Mi trenutno nismo u stanju da nikome pretimo ali kao i dosad mi ćemo ići na pobedu, bez obzira što su oni u boljoj situaciji od nas , što se tiče igračkog kadra kvaitetniji su protivnik, ali mi ćemo pokušati agresivnom igrom i požrtvovanjem da dobijemo tri boda koja nam mnogo znače za opstanak . Pokušaćemo da dobrim igrama animiramo publiku da na utakmicama dođe u što većem broju, da se klub uspešno takmiči u Zoni. Takođe infrastruktura je u lošem stanju dugo se ništa nije radilo oko prostorije kluba

koje su dosata ruinirane, pa nam je i to jedan od primarnih zadataka da to odradimo i prostorije dovedemo u dobrom stanju i da teren preuredimo kako bi izgledao bolje, a to sve moramo da uradimo zajedničkim snagama. Jer klub je sastavljen od više nacija imamo Srbe, Rome, Gorance, Albance, pa su vrata kluba svakom otvorena ko želi da dođe dobonamerno da nam pomogne bilo to u igračkom kadru ili sponzorstvu poručio je na kraju sa optimizmom novoimenovani predsednik Jakša Janković.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print