JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SLOGAŠI NOVI SRPSKOLIGAŠI

Leskovac: Prvak za tamičarsku 2020/ 2021 godinu u Zona –jug je FK Sloga iz Leskovca  koja je potpuno zasluženo osvojila titulu prva i opravdano  se plasirala u Srskoj fudbalskoj ligi –istok, gde će ove takmičarske 2021/22 biti mnogo jača I biće fudbalerima Sloge potrebno  dosta kvaliteta, rada I dobrih priprema da bi se podjednako uhvatili u koštac sa takvim renomiranim klubovia kao što su recimo Dinamo iz Vranja, Radanički iz Pirota, GFK Jagodina, Trajal, I svi ostali koji su se našli u ovom rangu takmičenja. Sloga je prvenstvo završila sa 63 osvojena boda, uz inpoznatnu gol razliku 74 data I samo 26 primljena gola, što znači sa pozitivnoj gol razlici  plus 48 golova,  ostvareno je 19 pobeda 6 nerešenih  I samo 3 poraza.

Što se tiče samog prolećnog dela, odnosno drugog dela prvenstva  kada se upravo tada vodila mnogo veća borba nego jesenas  I tu su pokazali svoj kvalitet puleni trenera Midraga Đorđevića. Po uspenosti  na 15 odigranih utakmica skor je sledeći  nalaze se na prvom mestu uspšenosti sa 9 pobede, 3 nerešene I 2 poraza uz gol razliku 43 data i 18 primljena gola, osvojeno je ukupno 30 bodova. Na svom terenu su odigrali 7 utakmica  I po uspešnosti klubova u prolećnom delu nalaze se na 5 mestu sa 16 osvojenih bodova I skorom 5 pobeda I po 1 nerešen I 1 poraz uz gol razliku 26 datih I samo 10 primljena gola.

Na gostovanju su odigrali kao gosti takođe 7 utakmica I po uspenost klubova kao gosti u Zona –jug su I tu na prvom mestu. Sakupili su 14 bodova uz skor 4 pobede, 2 nerešene I samo 1 poraz uz gol razliku 17 datih I 8 primljenih golova.

O svemu tome šef struke Midrag Đorđević specijalno za naš portal zadovoljan postignutim rezultatima ali I svestan odgovornosti I obaveze koje ih čekaju u višem rangu takmičenja, gde je kvaitet monogo veći je rekao sledeće:

 

Svako od  nas bi trebalo da se vrati korak nazad I sagleda gde smo bili pre dve godine, na početku procesa zamišljenog kao trgodidišnji projekat, s ciljem da vratimo Slogu tamo gde I pripada, u Srpskoj ligi.Sa mnogo muka, ali sa puno rada I odricanja uz nesebičnu pomoć uprave kluba ostvarili smo veliki uspeh. Najveći teret su naravno izneli igrači.Spoj mladosti I iskustva kojeg sam selektirao je dao rezultat.Ne bih izdvajao pojedince jer smo to izneli kao kolektiv.Tokom čitavog prvenstva smo imali veliku konkurenciju, a najveći konkurent nam je bilo Alakince.

Po meni prvenstvo je rešeno u našem derbiju, koji smo mi dobili. Kao što sam već rekao ostvarili smo veliki uspeh, ali nam tek prestoji velika borba da zadržimo postojeće igrače I ojačamo sa po dva u svakoj liniji tima. Ove godine Srpska liga je nikad  jača, jer će se u njoj takmičiti sve bivši drugoligaši sa visokim rejtingom. Uz dužno poštovanje konkurencije nadam se da ćemo se mi nositi sa svim ekipama. Pripreme ćemo krenuti četvrtog jula.Sav program ćemo odraditi u Leskovac, jer zato  imamo potrebne uslove. Uz odgovarajući rad I discipline mislim da čemo postati stabilan Srpskoligaš koji će da prati veliki broj gledalaca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili