JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Sanja Nikolić karate fenomen iz Leskovca

MALA LESKOVČANKA PRVA U VELIKOM NIRNBERGU

Leskovac: Kada jedna devojčica sa svojih devet godina zablista u dalekom Nirnbergu na Svetskoj smotri karate majstora u Šotokan federaciji, onda se sa pravom može reći da je reč u budućem pravom šampionu u ovom borilačkom sportu. Naravno, reč je o jedanaestogodišnjoj Sanji Nikolić članici karate kluba „ DUBOČICA 1984“ iz Leskovca koja je prve karate korake načinila u sali za treninge  2014 godine kod trenera Bobana Milosevića. Još tada se videlo da je reč o vanserijskom talentu.Sanja je trenutno učenica petog razreda  O.Š Josif Kostić u Leskovcu, kod razrednog starešine Marka Stojanovića . Odlična je učenica i škola i sport idu zajedno ruku pod ruku. U svojoj dosadašnjoj bogatoj riznici ima čak 35 zlatnih, 5 srebrnih i 10 bronzanih medalja, kao i možda više od toga zahvalnice i priznanja, koja govore o dosadašnjem uspehu ove mlade karate majstorice,čija je omiljena disciplina takmičenje u katama pojedinačno.

Od mnogobrojnih uspeha,najveći koji je postigla Sanja na  Svetskom prvenstvu održanom u Nirnbergu   5.aprila  2016  godine, kada je svojoj kategoriji devojčica do devet godina starosti osvojila zlatnu medalju. Time se okitila Svetskim prvim mestom u katama u svojoj  Šotokan Federaciji, gde je za protivnice imala devojčice iz 20 zemalja. To su lepo zapazili Sportski radnici grada Leskovca i  Sanja je te godine izabrana za najbolju sportsku nadu grada Leskovca  u kategoriji ženkih sportskih nada za 2016 godinu.

Sanja je potom i na Evropskom prvenstvu  2017.godine održanom u Bugaskoj, tačnije u gradu Burgosu  osvojila u svojoj kategoriji drugo mesto i srebrnu medalju. Na domaćoj sceni značajnije uspehe postigla je u Despotovcu I Subotici na Državnom prvenstvu  2015.i 2016. godine kada je osvjala prva mesta. Kao i Jagodini i Vranju na Internacionalnim turnirima u karateu pre godinu dana. Učesnica je raznih manjih tunrira u Srbiji gde u poslednje vreme nema pravog konkurenta u njenoj kategoriji, osvajala je sve sama zlatna odličja. Čak su pohvale na njen račun, odnosno njen talenat stizale i od predsednika Šotokan federacije gospodina Milorada Ćopića, koji je izrekao velike pohvale , da je reč o vanserijskom talentu u ovom sportu.

Ova tiha i skromna devojčica ima veliku podršku svojih roditelja,oca Bojana i majke  Ivane , jer  da nije bilo njihovog razumevanja sigurno nebi došlo do ovog upeha, odnosno njen talenat nebi došao do izražaja.

″Karate je sport koji sam zavolela od malih nogu.Jedino sam se dosad  takmičila u katama,  s obzirom da sam još uvek mlada za takmičenje u borbama . To je moja disciplina koju volim,  vredno sam trenirala i slušala svake savete trenera Kostića,Milosevića I Kujovića,  od prvog dana kada sam počela da treniram.

   

 

Sport je moja ljubav, dok je moj životni put škola. Trudim se da jedno sa drugim idu  zajedno i dobro. Uskoro se vraćam ponovo ću početi sa treninzima, posle kraće pauze do koje je nažalost došlo. Verujem da to neće ostaviti trag na moj talenat. Pokušaću da nadoknadim propušteno vreme, svojim upornim  radom″-poručila je Sanja, koja je ne samo nada sporta grada Leskovca , već i čitavog našeg podneblja u ovom sportu.

Ostaje nam da na kraju Sanji poželimo u šta i ne sumnjamo još mnogo boljih rezultata, koje je dosad postizala u ime naše medijske kuće sa željom da na ovim stranicama pišemo još lepših priloga o njoj.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print