У Житорађи изабрани најбољи спортисти за 2018. год.

ГОДИНА У ЗНАКУ КАРАТЕ МАЈСТОРА

Житорађа:  Као и сваке године, спортски савез општине Житорађа на челу са председником Срђаном Пиловићем је изабрао спортисте који су обележили ову годину.

 

Сасвим заслужено ове године ласкава признања за најбољег спортисту и спортисткињу одлазе у руке каратиста Житорађе Душана Митровића и Милице Петровић. Најбољи спортски колектив као и прошле године је мушки рукометни клуб Житорађа, који је одбранио прошлогодишње признање. Из рукометног клуба долази и најбољи спортски радник године Топлица Денић, као и најбољи тренер Владимир Антанасковић који репрезентује Жрк Житорађа.

   

Од ове године уведен је и лауреат награда за животно дело у области спорта, и сасвим заслужено ово признање одлази у руке легендама спорта у Житорађи а то  су: Радован Милетић – Ћаско, Мирољуб Вулић и Иван Антић.
Флоскулу да на млађима свет остаје, и да се рад и труд младих нада Житорађе награђује, потврђено је и ове године. Те су тако за најперспективније младе спортисте изабрани: Страхиња Пиловић, Урош Петровић, Лазар Петровић и Матија Стојановић младе узданице школе фудбала Шампион Наис. Такође, међу најталентованијим спортистима су и рукометаши Александар Усковић и Анђа Маљевић, а њима се придружују и каратисти Димитрије Стевановић и Анђелина Антић.  Награде и признања уручио је државни секретар у министарству просвете др. Марко Миленковић, као и председник спортског савеза Срђан Пиловић.

 

 

 Немања Tonić

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.