JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Žitorađi izabrani najbolji sportisti za 2018. god.

GODINA U ZNAKU KARATE MAJSTORA

Žitorađa:  Kao i svake godine, sportski savez opštine Žitorađa na čelu sa predsednikom Srđanom Pilovićem je izabrao sportiste koji su obeležili ovu godinu.

 

Sasvim zasluženo ove godine laskava priznanja za najboljeg sportistu i sportistkinju odlaze u ruke karatista Žitorađe Dušana Mitrovića i Milice Petrović. Najbolji sportski kolektiv kao i prošle godine je muški rukometni klub Žitorađa, koji je odbranio prošlogodišnje priznanje. Iz rukometnog kluba dolazi i najbolji sportski radnik godine Toplica Denić, kao i najbolji trener Vladimir Antanasković koji reprezentuje Žrk Žitorađa.

   

Od ove godine uveden je i laureat nagrada za životno delo u oblasti sporta, i sasvim zasluženo ovo priznanje odlazi u ruke legendama sporta u Žitorađi a to  su: Radovan Miletić – Ćasko, Miroljub Vulić i Ivan Antić.
Floskulu da na mlađima svet ostaje, i da se rad i trud mladih nada Žitorađe nagrađuje, potvrđeno je i ove godine. Te su tako za najperspektivnije mlade sportiste izabrani: Strahinja Pilović, Uroš Petrović, Lazar Petrović i Matija Stojanović mlade uzdanice škole fudbala Šampion Nais. Takođe, među najtalentovanijim sportistima su i rukometaši Aleksandar Usković i Anđa Maljević, a njima se pridružuju i karatisti Dimitrije Stevanović i Anđelina Antić.  Nagrade i priznanja uručio je državni sekretar u ministarstvu prosvete dr. Marko Milenković, kao i predsednik sportskog saveza Srđan Pilović.

 

 

 Nemanja Tonić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print