JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SA PODMLAĐENIM TIMOM NIJE SE MOGLO BOLJE

Medveđa: Jesenji deo prvenstva Zone jug je završen fudbaleri i stručni štab Jablanice su na zasluženom odmoru. Sa dosta podmlađenim timom mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima. Na proleće očekuju još bolje igre i veći bodovni saldo nego ovih 16 osvojenih bodova jesenas.

Upravo Jablanica je završila na čak 12 mestu na tabeli i nalazi se u zoni timova koji će morati na proleće da zaigraju znatno bolje i efikasnije kako nebi došli u situaciji da napuste ovaj rang takmičenja, koji je za njih po meri.

Na tom 12 mesetu sakupili su 16 bodova zabeleživši po 4 pobede i nerešena rezultata i 7 poraza i gol razliku negativni 21:30. Na svom terenu su odigrali 7 utakmica zabeleživši 4 pobede , 2 nerešene i samo1 poraz uz gol razliku 12:08 osvojeno 14 bodova i po uspešnosti kao domaćini su na desetom mestu. Na gostovanje su putovali osam puta bez jedne pobede uz 2 utakmice nerešene i 6 poraza i gol raliku 9:22 osvojeno je samo 2 boda i po uspešnosti kao gosti u tom rangu su na čak trinaestom mesetu, što je neuspeh, koji treba na proleće poboljšati.

U razgovoru najpre sa predsednikom kluba Stefanom Rajčevićem koji nam je po njegovoj oceni ovako ocenio jesenji deo prvenstva i samu situaciju u klubu rećima: Kao članovi Zona jug važimo za jednu od standarnih ekipa u tom rangu takmičenja. To pokazuju i sami rezultati iz predhodnih sezona kada smo bili u samom vrhu tabele. Međutim ove godine ekipa je dosta podmlađena iz sopstvene škole fudbala ,

što znači da daje veći značaj ostavrivanju rezultata , jer imamo veliki broj dece i to su sve iz naše sredine sa njih se stručno radi na treninzima.Kao rezultat takvog uspešnog rada skoro smo bili i gosti FK Vojvodine u Novom Sadu i odigrali utakmicu sa njihovim vršnjacima.Dobili smos sve pohvale za dobar i stručan rad u klubu sa generacijom koja nastiže i koji će jednog dana biti nosioci igre našeg tima, jer to nam je i problem dovođenje igrača sa strane

.

Zahvalio bih se kao prvi čovek kluba svim igračima koji su jesenas branili boje kluba, navijačima,i naravno pre svih lokanoj samoupravi u Medveđi na čelu sa predsednikom Draganom Klulićem, za sve što nam pružaju u postojanju i radu kluba u finansiskom smislu , da bi mogli da normalno funkcionišemo oni su nam jedini izvor finsiranje i mi im se zahvaljujemo na tome.

Zahvalio bih se i šefu stručnog štaba Srđanu Kociću za sve što je uradio u ove tri godine kako je sa nama u klubu. Ostavio je za razliku od predhodnih kolega jedan rukopis u klubu u smislu da je kod svakog igrača njegovim dolaskom poboljšao tehničko taktičku savršenost . Poboljšao je sistem igre u kome se kao tim na terenu dobro snalazimo .Ove godine , odnosno polusezone rezultati nisu na nivou od prošle dve godine , ali ono što raduje način i plan igre kojeg igrači prihavtaju na terenu možemo biti zadovoljni, jer nismo bili nadigrani od nijednog protivnika, rezultati govore drugačije, razlog je neiskustvo i mladost tima sa kojim raspolažemo. Ali očekujem da će na proleće biti mnogobolje.

 

Šef stručnog štaba Srđan Kocić koji je u Medveđi već treća sezona svi u klubu su zadovoljni njgeovim radom a o svemu tome Kocić kaže: Pre svega zahvalio bih se svim ljubiteljima fudbala u Medveđi jer klunb kao član Zone jug dosta dobro funkcioniše u svom radu, zahvaljujući ljudima koji rade u njemu. Naravno da ima i problema ali se trudimo da iz svake situacije izvučemo maksimum pozitivnu pouku.Što se tiče igračakog kadara javno bi ih pohvalio na zalaganje , trud, želju za radom, jer zaista dobro rade i izvršavaju sve postavljene zadatke, pronašli smo zajednički jezik, tako da je atmosfera u klubu na relaciji igrač stručni štab uprava kluba zasita dobra.

Smeta nam to što gro igrača pošto je amaterizam rade po firmama i nisu u mogućnosti da svake nedelje treniraju kada rade u drugoj smeni, a imamo i neke na fakultetu. To otežava normalan i sistematski rad na treningu , tako da smo prinuđeni da pojedine treninge inprovizujemo. U timu imamo nekoliko bonus igrača ali nemogu da budem nezadovoljan njihovim učinkom. Naš plan je bio da u ovoj polusezoni sa dosta podmlađenim sastavom osvojimo 20 bodova,

mi smo nažalost sakupili 16 i u manjku smo 4 boda uz to igrali smo utakmicu više na gostovanje, što ćemo pokušati to da nadoknadimo na proleće. U timu imamo te bonus igrače što je za ovaj rang takmičenja izuzetno značajno jer mladi igrači zajedno sa iskusnim prvotimcima ravnopravno daju svoj učinak na terenu prema svoje mogućnosti i oni su zajedno sa njih iskusnih nosioci igre prvog tima.

Pauzu ćemo iskoristiti da analiziramo grešeke iz jesenjeg dela prvenstva i da nastavimo sa radom istim tepom i rezultati će samoi po sebe doći bolji istako je šef struke FK Jablanice Srđan Kocić na kraju.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print