JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Rale jači od životnih nedaća

Leskovac: Na nedavno održanom desetom po redu jubilarnom IPF Serbia Open Kup  takmičćenju u Raw Benchu  u Leskovcu u ambijentu prelepog kompleksa hotela „Bella Nella“   usčestvovao je   po drugi put za redom četrdesotogodišnji Smederevac  Radivoje Bajić iz Smederva invalid bez oba donja ekstremiteta i svojim rezultatom zadivio sve prisutne kako takmičare , tako i gledaoce, pa i mediji  koji su sa posebnom pažnjom pratili njegov nastup.

Na molbu da bude naš sagovornik popularni  Rale kako ga zovu u ovom sportu sa ljuaznošću je pristao  uz obrazloženje da njegov deda i baba potiču iz okoline  Gdeelice  i sam dolazak u Leskovac za njega je nešto lepo i ako je njegova životna priča  je surova i poigrala se sa jednim vedrim i namsejanim ljudskim likom.

Rale je zbog retke bolesti Tropske bakterije pre sedam godina ostao bez oba donja ekstremiteta i ma da razumljivo o tome neželi da priča, što je i teško za svakog         ko preživi takvu sudbinu,ipak je smogao sanage da započnemo naš razogor, koji je teko  na početku sa setno da bi se posle  završio uz jedan vedar i lep osmeh čoveka koji je preživeo  loše i sa kojim životna sudbina nije imala milosti.

Počelo je sa bolovima u palcu , što  su lekari konstantovali retku bolest Tropske bakterije i  2012  sam ostao bez desne, da bi tri godine kasnije osto i bez leve noge, i našo se u kolicima kao težak invalid. Lekari su konstantovali da ta bolest napada svakog 200.000 čoveka, i gde baš nađe mene. Čoveka koji sam bio pun energije elana i željan života i rada. Bavio sam se posom instruktora, taksiste, ne sluteći da če me jednog dana snaći ono što me snašlo. Podrška u tim teškim trenutcima je svakom pa i meni bila potrebna. Veliko razumevanje moje porodice supruge i dva sima blizanca koji sada imaju 14 godina Aleksandar i Dušana mi je na neki naćin dalo vetar u leđa da sve ovo izdržim i verujem da sam pobedio smaog sebe. Sada sam na neki nači u ovom sportu pronašao samog sebe.

Pre dve i nešto više godina pošto sam počeo naglo da se gojim  moj prijatelj inače trener Marko Goridić me je dugo ubeživao da odem u teretni i počnem da se bavim ovim sportom, što sam i prihavtio i na neki način video smaog sebe u nekom drugom izdanju. Trenirao sam i dan danas treniram  četiri puta nedeljno. Prvi moj uspeh je na otvorenom prvenstvu u Vršcu  sam podigao 150 kg i osvojio u svojoj kategoriji prvo mesto. Već na ovogodišnjem prvenstvu u Vranju podigao sam rekordnih 175 kg i takođe osvojio prvo mesto  u svojoj  kategoriji.

Od skora sam vlasinik kuba za ovaj sport „Prometeus“ u Smederevu i čekam licencu za rad. Ovde u Leskovcu sam podigao 170 kg težine i ponovo bio prvi. Ovaj sport je parolipiski sport pa se nadam i učešću na nekoj od predstojećih Olipijada. U Leskovcu ću ponovo doći jer sma već reko da je to moje poreklo koje vuče odvade i zadovoljstvo mi je biti među svojima. Ovaj sport je vrlo dobar i preporučio bih svim mladim sportsitima da se oprbaju u njemu. Meni je mnogo pomogao i baviću se sve dok me bude služilo zdravlje. Na svim takmičenjima se osećam jako prijatno, ljudi imaju prema meni izuzetnu pažnju i zato im veliko hvala. Ovaj sport me čini rekao je na kraju Rale da budem  mentalno jak, da budem jači od svega  u životu  i za mene nema poraza sve su same pobede u životu.

Poželimo naše gore listu Raletu još lepših trenutaka u životu, posebno u sportu kojim se bavi i samo otvranje kluba u svom Smederevu bude uspešno.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print