JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FK Bobište jače od nedaće

Bobište: Fudbalska sezona u Jablaničkoj okružnoj ligi je završena. Novi čal  Zona-jug je FK Bobište iz Bobišta, pod voćstom šefa struke Slavoljuba Ilića- Murinje, koji po peti put sa ovim klubom se palsira u zonski stpen takmičenje. Sve je počelo na izgled kao pokušaj kada je jesenju sezonu u sedmom kolu preduzeo ekipu . Tada su se nalazili na osmom mestu na  tabeli Okružne lige. Čekmin je bio umakao na tabeli čak 13, Vučje 9, Kumarevo 6, Polet iz Stajkovca 4 boda. Jesenji deo prvenstva FK Bobište ja završilo na trećoj poziciji na tabeli . Na kraju FK Bobište je završilo na drugoj poziciji na tabeli odmah iza lidera prvenstva FK Ćekmin. Na 30 odigranih utakmica zabeleženo je  18 pobeda, uz 5 remija I 7 poraza  I gol razliku 65 datih I 41 primljen pogodak.  Znači osvojeno je 59 bodova, što je bilo dovoljno da se završi na drugoj poziciji koja  vodi u viš rang takmičenja.

O prolećnom delu prvenstva  I nedaćama koje prate ovaj klub, pre svega u finasiskom smislu šef struke ovog kluba Slavoljub Ilić-Murinjo na početku razgovora kaže: Bilo je velkih dilemma od starne Uprave kluba  sa kojim ambicijama dočekati prolećni deo prvenstva. Dao sam obećanje da ćemo sve učiniti da se domognemo makar drugog mesta na tabeli. Uz novo selktriranje igrača, krenuli smo u misju koja se zove palsman u viši rang takmičenja. Jedan od  čelnika kluba u pauzi prvenstva iz klub odvodi dva ključna igrača. Svi su sem mene bili u panici. Ja nisam, jer sam bio ubeđen da to nisu kvalitetni igrači. U klub sam doveo dobre momke I još bolje igrače.

Pre svih golmana Zorana Ilića I veznog igrača Miloša Mitića  zatim špica Danijela Stojanovića. Složene su kockice I  bio sam optimista da ćemo stići do željenog cilja u prolećnom delu prvenstva. Uz mene istako bih ekonoma I kolegu  Dragana Zdravkovića  I pre svih finansijera kluba Marka Đurovića koji je klub u finasiskom smislu pomogao onoliko koliko je mogao. Zato mu veliko hvala, kam te sreće da je takvih još nekoliko ne bi bilo zime za FK Bobište, međutim slika je sasvim drugačija. Igrač koji nije ni zalsuživao da igra , što bi se reklo po meni je bio 19 igrač, tužio klub stvorio velike finasiske poteškoće, koje su prerasle čak u cifru od 250.000 dinara. Ipak nekako se uspelo da se dovede dugovanje kluba na nekih 10.000 dinara , što bi se reklo na nuli. Izmirena su sva dugovanja kako prema službenim licima , tako I prema svim ostalim potaživanjimaa. Lokalna samourava  u Leskovcu, to jset političari koji vode grad izuzev Ace Đurovića verovatno  I neznaju da se FK Bobište takmiči I beleži odlične rezultate.Pojedini ljudi koji su mnogo uložili u ifastruturu, to jest igradnju službenih prostorija nema mesto za njih u klubu, to je pomalo nekorektno prema takvim ljudima. Budzet grada Leskovca za ovaj klub je premali za normalno fukcionisanje kluba, pogotovu sad u zonskom stepenu takmičenja.

Zahvali bih svim fudbalerima kojima sam ukazivo poverenje naročito u prolećnom delu prvenstva kada se vodila žestoka bitka za tu drugu poziciju jer su jednostavno svojim zalaganjem I trudom prosto ostavili srce na terenu, predvođeni kapitenom Milošem Stamnekovićem na čelu. Dali ću ostati najesen u klubu ili ne. Ja se nadam da ćemo prevazići sve teškoće I dočekati u novom rangu takičenja spremni da se ravnopravno suprostavimo svim klubovima . Igračko kadar neće biti probem, ukoliko se stvori zdrava atmsfera u klub I reši finasiski probele finsranja kluba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print