JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sport i biznis ruku pod ruku

Leskovac. Kada krenete iz samog centra ka Bratmilovcu sa leve starne ugledaćete prelep ugostiteljski objekat. Mnogi neznaju da je tu poslednjih nekoliko godina unazad poprište takmičenja naj jaćih muškaraca , pa i dama iz čitave Srbije u dizanju tegova ili sportski zvanim imenom  „BENCH PRES“. Naj veći „krivac“ za takav skup je i sam vlasnik hotela „Bella Nella“ Živojin Marković takođe učesnik među tih snagatora, koji su došli da pokažu svoje umeće i jačinu u ovom sportu.

I sam takmičar na ovim takmičenjima  i ove kao i predhodnih godina Marković se pripremao žestoko. Na kraju ove godine se okitio i titulom prvaka države oborivši državni rekord u disciplini  IPF Raw Bench u kategoriji  do 83 kg M2 dignuviši uspešno 105 kg težeine tegova.

Upravo moj sagovornik je Živojin Marković koji na početku razovora specijano za ovaj portal kaže: Moje srce kuca za sport i u mojim venama struji krv sa takmičarskom duhom, želeći da u sportu postižem vrhunske rezultate. Kao što vidite danas sam uspeo da oborim  državni rekord podigavši 105 kg težine. Na početku nije bilo sjajno u prvom izbačaju. Sudije su rekle „NE“ i baš sam se našao u čudu, kad znam da sam spreman da oborim rekord. U drugom i trećem pokušaju sve je išlo kako treba i rekord je postignut. Naravno svoju veliku radost prvo sam podelio sa suprugom Anom i sinom Lavom,  pa tek sa ostalim klupskim kolegama iz XL-Leskovac, pre svih sa predsednikom „ alfom i omegom kluba“ Predragom Milneovićem. Moja sportska priča počinje najpre sa boksom bio sam juniorski prvak države i tim sportom se još uvek bavim rekreativno. Dok je moj sport broj jedan postao dizanje tegova  i odlazak u teretani.

Moja deviza vezana za sport je ako se baviš sportom bićeš uvek zdrav, mlad i prav, ako se ne baviš jedostavno propadaš kao ljudsko biće, postaješ čovek mrzovoljan za sve pa i posao kojim se baviš. Mladima bih preporučio koji se bave sportom a to je moj moto. Za vrhunske rezultate treba 10 posto talenata i 90 posto treniranje , rada i upornosti. Ako je suprotno 90 posto talenata a 10 posto rada tu nema vrhuskih rezultata. Mladima bih takođe preporučio da se  od malena bave sportom i njih duh će čitavog života biti u smislu sportskog duha, njihovo srce će biti uvek sportsko i jako za sva iskušenja. Da se late alkohola, droge i drugih loših navika u društvu[i].

U ovom sportu ću ostati dok me pre svega služi zdravlje, a nadam se da će to trajati još dugo, i sve dok imam volje i elana da se bavim njime. Jer mladi koji se bave bilo kojim sportom su uvek lepi mladi i zdarvi ljudi. Naj veću zahvalnost dugujem pre svega samom sebi. Da nisam bio uporan i istrajan u ovom sportu nebih ni uspeo da srušim Državni rekord. Član sam kluba  „XL-Leskovac“ i redovno trenirampo dva sata dnevno, kod trenera, predsednika i čovek za sve Predraga Milenovića. To je jedan pre svega divan čovek, još bolji trener i pedagog i zahvaljujući njemu naš klub je i danas ovde  pokazao da je najbolji klub u ekipnoj konkurenciji. Osvojilio smo prvo mesto ekipno što govori o ozbiljnosti kluba.

 

Na kraju u ime našeg portala preostje nam jedinu da Živojinu Markoviću čestitmo na srušenom držvnom rekordu, da posao kojim se bavi ugostiteljskim i sport idu ruku pod ruku. Da budu još ovakvih obaranja državnih rekorda i da se ponovo iduće godine tradicionlno nađemo po jednaesti put u prelepom hotelskom kompleksu hotel „Bella Nella“. Da jednog dana njegov mali sin Lav pođe njegovim stopama i da u njegovim venama kao u oca Živojina struji sportka krv.Verovatno je to i želja čoveka  koji mu je životni moto sport samo sport i sport za zdrav duh i telo.

[i]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print