JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Miloš sve zasenio u Leskovcu

Leskovac: U prelepom ambijentu hotelskog kompleksa „Bella Nella“ u Leskovcu održano je deseto jubilarno  takmičenje Međunarodnog odtvrenog Kupa Srbije  Benchu na kome su učešće uzeli oko 20 klubova iz Srbije Severne Makedonije, Slovenije  sa 55 takmičara. Srušeno je  nekoliko držana rekorda  dva u ženksoj i isto toliko u seniorskoj konurenci.

Domaćin ovog prestižnog takmičenja  gde se takmičenje održalo je prelepi hotelski kompleks „Bella Nella“  u obližnjem  Bratmilovcu. Dok je oragnizator takmičenja Powerlifting Savez Srbije u saradnji sa domaćim klubom KSS „ XL Leskovac“ na čelu sa predsednikom Predagom Milenovićem.

Najjači takmičar je Miloš Vukićević inače  iz Prokuplja član   „ Konzulat-Niš“  sa podignutih 227,5 kilorama, je pobednik u svojoj kategoriji  do 120 kg svoje težine  a ujedno od juče  i vlasnik Državnog rekorda.

Najbolji junior do 23 godine je Stefan Simonović  (N1-Leskovac)  inače juniorski  pobednik i u Open  kategoriji do 93 kg sa rekordom od 175 kg podigute težeine.

Najjača žena  na ovom takmičenju je Marija Polomec (XL- Leskovac) koja je i srušila Držani rekord  M1 sa pokušajem od 60 kg  je ujedno i pobedica  u svojoj kategoriji do 63 kg svoje težeine.

Najjači Subjunior je  do 18 godina starosti mladi i prespektivni  takmičar iz Vlaostinca  Veljo Pešić (KDK Vlasina)  sa podignutih 155 kg težine. Ovaj rekord je ujedno i Subjuniorski Državni rekord u kategoriji do 83 kg svoje masivne težine.

Naj  jači vetran je preko 40 godine starosti je  Igor Jovanović  iz kluba (TAK –Simpo-Vranje)  podigavši 175 kg težine.

 

PO KATEGORIJAMA POBENICI POJEDINAČNO

 

U ŽENSKOJ KONURENCIJI PRVA MESTA

U kategoriji žena učestvovalo je 11 takmiačrki i  srušen su dva Državna rekorda, što je za svaku pohvalo, kad je reč  o lepšem polu na ovom takmičenju u Leskovcu.

Kategorija do 57 kg: Jovana Đokić (Konzulat-Niš)  sa podignutih 47,5 kilogarama težine.

Kategorija do 63 kg: Marija Polomec ( XL- Leskovac) 60 kg – M1 –DRŽAVNI REKORD.

Kategorija do 72kg: Sara Petrić ( Disciplina-BGD ) sa 50 kg težine.

Kategorija do 84 kg. Jelena Vuković (XL-Leskovac)  sa 60 kg podignute težine.

Karegorija + 84 kg. Tanja Kalina ( Dušan Silni –BGD)  sa 57, 5 kg težene podignute.

MUŠKA KONURENCIJA  PRVA MESTA

Kategorija do 66 kg: Saša Todorović ( XL-Leskovac ) sa 125 kg težine

Kategorija do 74 kg: Boško Stamenković S. Makedonija) sa 180 kg težine

Kateegorija do 83 kg: Miloš Branković ( Banovci- gym) sa 170 kg tećine

 

Kategorija do 83 kg: Dušan Savić ( XL-Leskovac) sa 180 kg težine podignute

Kategoria do 105 kg: Žarko Filipović ( Pobedik-Niš)  sa 177,5 kg težine

Kategoroja do 120 kg: Miloš Vukićević (Konzulat-Niš) sa 227,5 kg ujendo  i držani rekord  ovog izvarednog takmičara iz Prokuplja koji nastupa za klub iz Niša.

 

Kategorija preko 120 kg: Aleksandar Ilić (Morava  2001- Vlasičin Han)  sa 200 kg.

OSI + 120 kg: Radivoje Bajić ( Prometheus- Smederevo) sa podignutih 170 kg.

U sve ukupnom plasmanu na ovom takmičenju u ekipnoj konurenciji pobednik je XL –Leskovac, na drugom mestu je Konuzlat-Niš i na trećem je Dušan Silni iz Beograda.

Po zavreštku takmičenja pobednik Miloš Vukićević iz kluba „Konzulat-Niš) inače iz Prokuplja je rekao:  Potajno sam se nadao pobedi u Leskovcu , posle odličnog rezultata u Turskoji rušenju držanog rekorda. Postavio sam novi Državni rekord, što me kao takmičara jako raduje. Na meni je da taj rekord opravdam još boljim rezultatima. Trudiću se da tu granicu pomerim. Za to treba još dosta prolijenog  znoja i truda. Mlad sam i pred mene su još dosta ovakvih i većih takmičenja na kojima ću se truditi da budem sve bolji i bolji takmičar. Verujem u sebe i samo bih poželeo da me posuži pre svega zdravlje i sreća, pa i rezultati još bolji će doći sami po sebi. Zahvalio bih se  domaćinu kako organizatoru , tako i   vlasniku hotela „Bella Nella“ na stvorenim izvrednim ulsovima za takmićenje, koje je proteklo bez jedne primedbe takmičara. U prkos vrućini to nas takmičare nije omelo ni malo , jer je pored mene moji kolege i kolegenice  srušeno nekoliko Državnih rekorda , šro gosri o težini ovog takmičenja održanog u Leskovcu.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print