JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

RAGBI SPEKTAKL U BOJNIKU

Bojnik: Grad na reci Pusta reka- Bojnik u subotu 11 Novembra 2023 god. biće po prvi put domaćin jednog velikog sportskog spektakla. Reč je o ragbi 13 događaju za žene na stadionu FK Puste reke u Bojniku sa početkom u 13 časova. Sastaće se ženske repezentacije u ragbiju Srbije i Grčke. Meč se igra u okviru Finale Kupa Balkana za žene u ragbiju 13. Utakmica se boduje i za Svetsku rejting listu, prema kojoj će se karjem ove godine određivati grupe za Evropsko prvenstvo 2024 godine. Takođe i za Kvalifikacije za Svetski Kup koji je na programu 2026 godine na južnoj hemisveri (NZ i Australija)

Grčka i Srbija nalaze se trenutno na Svetskoj rang listi jedna pored druge. Grkinje su na 11 a naše devojke na 12 poziciji. Pre više od godinu dana ove dve repezentacije su se sastale u Atini a Grčka je slavila sa 28:0.

Na ovoj finalnoj utakmici koja se igra u subotu 11 novembra pobednički trofej i medalje za obe ekipe po završetku utakmice uručiće predsednik opštine Bojnik gospodin Nebojša Nenadović.

Trener repezentacije Srbije Slobodan Manak izjavi je sledeće: Očekujem jaku i kvaitetnu utakmicu . Grkinje su znatno promenile ekipu , pa je mala nepoznanica šta nas očekuje u duelu sa njih. Naše devojke su iz utakmicu u utakmicu sve bolje i bolje , pa se nadam da će to pokazati u subotu protiv Grčke . Verujem da ukoliko se držimo dogovorenog pobeda će biti naša.

 

Repšezentacija Grčke doputovaće u ovom sastavu: Giota Alevra, Fay Trachili, Katarina Varyipati, Zante Ri, Sophija Angeli, Eleftheria Koutsikou, Rania Koutsimpou, Georgou-Fotini Lymperidi, Chrysilda Stavrianou, Magdalini AthensRaiders Grosyk, Paula Kalomenopoulou, Georgina Laprou, Maria-Anna Liperi, Christina Mastoraki, Asimina Pappa, Myrsini Skouroliakou, Effie Stamatiou, Margarita-Aris Eagles Koutsioumpa, Velissariea Maragkou, Isaia Markou, Styliani Papoutsi, Dimitra Pipliou, Areti Theologiti, Attica Rhinos Evelina.

 

Selektor repezenetacije Srbije Slobodan Manak na raspolaganju ima ovaj spisak igračica širi koji će se suprostaviti Grčkoj a to su : Anstasija Karanović, Karolina Blizanac, Teodora Marin, Sanja Starčević, Ljiljana Bajić, Jelena Stoiljković, Marija Stojšić, Uma Čengaj, Marija Simonović (Beogradske Pande-Dorćol), Tamara Bošnjak, Teodora Mićić, Nika Bajić, Anja Luhter, Katarina Veljanoski, Naraša Kovačević, Jovana Fridl, Natalija Simić, Marija Maslaković, Sofija Kovačević, Dragana Žeželj ( Crvena Zvezda-BGD).

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print