JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE LEBANE

Lebane: U velikoj sali Doma Kulture u Lebanu odžana je svečana sednica povodom dana opštine i optinske slave Sveti Mitrovdan. Svečanoj sednici prisustvovale su veliki broj zvanica ne samo iz Jablaničkog već i Pčinjskog , Topličkog i Rasinskog okruga , kao i pripadnici Vojske Srbije i svešetnici iz Pravoslavnih Eparhija, predsednici opština Medveđa, Bojnik, Trgovište, Kuršumlije,predsednik FS-RIS Vladan Gašić, i mnoge javne i političke ličnosti

.

Prisutnim gostima kako to i priliči obratio se predsednik privremeng Veća opštine Lebane Ivan Bogdanović koji je između ostalog rekao da se dosta uradilo od prošlog ovog datuma do današnjeg i da su mnoge visoke delegacije kao predsednik Srbije Aleksandar Vučič, predsednica Vlade Srbije Ana Brnavić.

Tako zahvaljujući njihovoj poseti u Lebanu su došli projekti od velikog značaja za opštinu Lebane. Takođe je rekao da se završava put u dužini od 25 km koji će povezivati Jablanički i Toplički okrug

i turistička mesta poput Caričinog grada, sa Đavolju varoš i Prolom i Kuršumlijsku banju. U toku je projekat za izgradnju nove zelene pijaci koja će biti jedna od naj savremenijih u ovom delu Srbije, gde će moći građani da prodaju svoje poljoprivredne proizvode.

Rekao je da je dosta urađeno i da će se tek raditi na infrasturkturi u opštini Lebane. Takođe je rekao da se u Lebanu dešavaju i kulturne stavri poput Paradajs festa, Miholjski sureti sela, Takmičenje sela u sportskim disciplinama koje orgainizuje Sportski savez Srbije i gde je odziv seoskih Mesnih zajednica dobar.

Takođe i kuturno muzička manifestacija Jablaničko kolo, sportski događaji poput Letnjeg turnira u malom fudbalu, Bokserska profi revija , Izbor najboljih sportista Lebana u toj godini, Dodeljene su u mnoga priznanja pre svih predsednici Vlade Srbije Ani Brnarić za sve ono što je učinila za Lebane,

Ministru za lokanu upravu i državnu samoupravu Republike Srbije Aleksandar Martinović, doktoru Bojanu Stankoviću za izuzetan rad u Hitnoj pomoći u Lebanu, predsedniku opštine Trgovište Nenadu Krstiću za izvarednu saradnju dve optine .

Vatraogasnoj službi Jablaničkog okruga sa sedištem u Leskovcu.

U ime nagrađenih gostima se obratio gospodin Aleksandar Martinović koji je rekao: U Lebanu sam po meni po treći put i veoma mi je drago što ovako mala optina ali lepa sredina se razvija na jedan lep način.

Najpre bih se zahvalio na nagradu koju sam dobio od lokane vlasiti u Lebanu sa koju imam izvanrednu saradnju i prepoznali smo da je Lebane jedana mala sredina ali u njoj su ljudi vredni i žele dobrobit opštini i ljudima u njoj koji žive.

Uskoro ćete dobiti savremenu Zelenu pijacu , ja se izvinjavam što malo kasnimo sa projektom , ali ovih dana biće sve završeno i radovi će krenuti, tako da će poljoprivrednici biti u prilici da svoje proizvode izlažu na savremeno opremljenoj lokaciji.

Na kraju bih Vas sve pozdravio i poželo da na predstojećim izborima glasate za Aleksandra Vučića, jer time ne glasate za njega nego za sve nas koji ste verujem prepoznali da od kako smo na vlasi da se Srbija razvija i izrasta u jednu modernu državu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili