НАЈБОЉИ У СПОРТУ ЗА 2023 У КЊАЖЕВЦУ

У петак у сали Дома културе у организацији Спортског савеза Књажевац одржана је традиционална свечаност „Доделе награда и признања најбољим спортистима, спортским радницима и клубовима у 2023.години“.

Након интонирања химне и поздравних говора председника Општине Милана Ђокића и председника Спортског савеза Микице Видојевића додељена су прикладна спортска одличја.

За најбољег спортисту изабран је Јован Ћирић, млади Књажевачки фудбалер који је након играчке каријере у Књажевцу и Ниш, своју професионалну каријеру наставио у Супер лиги у Лучанској Младости.

За најбољу спортску организацију проглашено је СД Миџор Кална. Титулу најбољег спортисте ветерана понео је тенисер Ненад Милојковић. Најбољи тренер је другу годину заредом Данијел Јаневски из гимнастичког клуба „Олимп“. Најбољи тренер у раду са млађим категоријама је Далибор Манојловић тренер пионирске селекције ФК Тимочаним којој је припала награда за најуспешнију младу селекцију у 2023.г.

За најперспективније младе спортисте награђени су Марта Јовановић из одбојкашког клуба Књажевац, Милош Матеовић млади стонотенисер, Петар Милосављевић из гимнастичког клуба Олимп и Петар Бунић члан шах клуба Књажевац.

Најбољи спортски радник је Александар Милосављевић из ОФК Књаз Трговиште. За допринос у популаризацији спорта награђени су Татјана Митић за популаризацију одбојке, професор Драган Цвејић за популаризацију школског спорта, као и Туристичка организација Књажевац за популаризацију и развој спортског туризма.

Посебне награде су припале Ани Ранђеловић и Срђану Ристићу за допринос у спорту особа са инвалидитетом. Илији Ранђеловићу је припала награда у категорији мултидисциплинарних спортова.

Посебну награду Спортски савез је доделио доктору наука Стефану Ђорђевићу за изузетан допринос у развоју науке и спорта у Књажевцу.

Након свечаности одржан је коктел у холу Дома културе где су спортист наставили са лепим дружењем.

 

Аца Стојановић