JugSport.net

sportski portal južne Srbije

NAJBOLJI U SPORTU ZA 2023 U KNJAŽEVCU

U petak u sali Doma kulture u organizaciji Sportskog saveza Knjaževac održana je tradicionalna svečanost „Dodele nagrada i priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u 2023.godini“.

Nakon intoniranja himne i pozdravnih govora predsednika Opštine Milana Đokića i predsednika Sportskog saveza Mikice Vidojevića dodeljena su prikladna sportska odličja.

Za najboljeg sportistu izabran je Jovan Ćirić, mladi Knjaževački fudbaler koji je nakon igračke karijere u Knjaževcu i Niš, svoju profesionalnu karijeru nastavio u Super ligi u Lučanskoj Mladosti.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašeno je SD Midžor Kalna. Titulu najboljeg sportiste veterana poneo je teniser Nenad Milojković. Najbolji trener je drugu godinu zaredom Danijel Janevski iz gimnastičkog kluba „Olimp“. Najbolji trener u radu sa mlađim kategorijama je Dalibor Manojlović trener pionirske selekcije FK Timočanim kojoj je pripala nagrada za najuspešniju mladu selekciju u 2023.g.

Za najperspektivnije mlade sportiste nagrađeni su Marta Jovanović iz odbojkaškog kluba Knjaževac, Miloš Mateović mladi stonoteniser, Petar Milosavljević iz gimnastičkog kluba Olimp i Petar Bunić član šah kluba Knjaževac.

Najbolji sportski radnik je Aleksandar Milosavljević iz OFK Knjaz Trgovište. Za doprinos u popularizaciji sporta nagrađeni su Tatjana Mitić za popularizaciju odbojke, profesor Dragan Cvejić za popularizaciju školskog sporta, kao i Turistička organizacija Knjaževac za popularizaciju i razvoj sportskog turizma.

Posebne nagrade su pripale Ani Ranđelović i Srđanu Ristiću za doprinos u sportu osoba sa invaliditetom. Iliji Ranđeloviću je pripala nagrada u kategoriji multidisciplinarnih sportova.

Posebnu nagradu Sportski savez je dodelio doktoru nauka Stefanu Đorđeviću za izuzetan doprinos u razvoju nauke i sporta u Knjaževcu.

Nakon svečanosti održan je koktel u holu Doma kulture gde su sportist nastavili sa lepim druženjem.

 

Aca Stojanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili