JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Radan spreman za uspešan start

Lebane: Jedan od dva Srpskoligaša sa prostora opštine Lebane , Radan letnji pripremni period pod dirigentskom palicom trenera Gorana Đorđevića  sporoveo je u potpunosti dobro. U hodu su dovedena adekvatna pojačanja. Zahvaljujući pre svega lokanoj samupravi u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem i njogovim zamenikom Bobanom Pejićem sve u klubu zasada funkcioniše besprekorno. Predsednik kluba Nebojša Stanković budno prati sva dešavanja u klubu.  Narvno  tu je i sportski direktor Dragan Momirović i stručni štab koji čine Goran Đorđević i trener golmana Veljko Mirdzić.

Upravo pred sam početak specijalno za naš portal naši sagovornici su šef struke Goran Đorđević i Sportskli direktor Dragan Momirović na temu kakao je proteko pripremni period, koja i kakva su očekivanja pred sam početak prvenstva u kome Radan ulazi spreman da beleži dobre rezultate i da sebi ne dozvoli više da se bori za opstanak među Srpskoligaše. Svi su u klubu ubeđeni da se tako nešto u ovom prvenstvu neće ponoviti.

Na počektu našeg razgovora šef struke Goran Đorđević o proteklom delu priprema i samo nekoliko dana pred početak prvenstva, njegova očekivanja  gde u Lebanu stiže novajlija FK Timočanin iz Knjaževca ?

Mogu da kažem da su pripreme protekle u najboljem redu. Možda prvih nedeleju dana nisu dok smo formirali ekipu. Bilo je dosta problema. Dosta igrača standarnih iz prošlo prvenstvo je otišlu u druge klubove. Tako smo u hodu sklapali tim ja zajedno sa predsednikom kluba Nebošom Stankovićem i sportskim direktorom Draganom Momirovićem. Tako da na kraju mogu reći da sam zadovoljan prelaznim rokom, one igrače koej smo doveli, to su gro igrača koje poznajemo, neki od njih su se nametnuli neki od njih ozbiljno konkurišu, kako za prvih 11 tako ia za onaj spisak od 18 igrača u protokolu za utakmicu. Pred nedeljnu utakmicu očekivanja su kao i pred svaku narednu utakmcu. Izaći ćemo na teren da odigramo jednu dobru i kvalitenu utakmcu. Cilj nam je osvajanje tri boda, tako da ljudi koju dođu odu zadovoljni sa našeg stadiona. U glavi već imam prvih deset igrača koji će početi utakmcu. Najveći problem su nam bonus igrači, kao nedovoljan  tako i nekvalitetan broj njih koji mogu da konurišu i igraju od početka. Za ozbiljan radu su potrebna više bonus igrača mi ih jedva imao dva-tri koji mogu da igraju u ovom rangu.

Na pitanje pred utakmicu sa Timočaninom kako ocenjuje sadašnji kvaitet Srpske fudbalske lige,  s obzirom da je došlo do smanjena lige pa i promena spisak kluba koji se nalaze u ovom rangu ?

Sa činjenicom da je liga smanejna sa 18 na 16 klubova, mislim da je liga samim tim dobila na kvalitet. Ali druga je činjenica da su neke ekipe kao što je recimo Rembas iz Resavice koja nije završila kao prva u Zona- jug, sad igra Srpsku ligu. Postavlja se sada kvalitet tih timova. Remas je bio u Lebanu odugrao utakmcu sa nama. Kada se sve pogleda sabere i oduzme nema puno razlike u kvalitetu u odnosu na prošlo prvenstvo. Ne vidim recimo da je to Jedinstvo koje je ispalo slabije od Rembasa, nisam recimo video OFK Topličanin, nemogu ništa da kažem. Recimo Car Konstantin nije ni izbliza ta ekipa od prošlog prvenstva.

Kakva su vaša očekivanja na startu prvenstva, dali u mnogome zavisi za ceo tok prvenstva dobar start i  dali ste zadovolji žrebom odnsono rasporedom   ?

Mnogo zavisi od starta prvenstva za dalji tok u prvenstvu. Mi ćemo pokušati da dobijemo prvu sa Timočaninom i drugu sa Temnićem u Varvarinom. Da tako silovito startujemeo i kada se uđe u jednu bodovnu zalihu, onda i ekipa dobije na samopouzdanju. Tako sav ovaj trud koji smo uložili na ovoj sparini na visokoj temperaturi  smo ternirali da nam se sve to vrati, dobrim rezultatima na startu. Iskerno sa svim tim ekipama mora da se igra dali u prvom ili drugom delu prvenstva. Što se tiče mog viđenja da smo raspored birali ne bismo mogli bolje da odaberemo za sami start .

Jer ne ponižavam nijdan klub u ovom rangu ali prvo kolo novajlija Timočanin, koga moramo da dobijemo na iskustvo. Mnogo je  bolje što se utakmica igra u Lebanu ne u Knjaževcu. U drugom kolu idemo  Temniću u Varvarinu . Mnogi igrači su im otišli i ne verujem da su doveli za tako kratako vreme dovoljan broj kvaitetnih igrača. Potom Vlasina takođe  novajlij u ligi. Zatim sledi lokalni derbi sa Jedinstvom u Bošnjacu. Mislim da će oni biti pod većim pritiskom nego mi. Potom duel sa SFS Borcem iz Paraćina koji se ozbiljno pojačao. Potom sledi utakmica sa Car Konstantinom, zatim smo dva kola domaćini. Mislim da nam raspored ide na našoj strani i daje povoljan sa vidnim optimizmom je svoje viđenje završio šef stuke Radana.

Ni Dragan Momirović sportski direktor ovog klub anije krio reči zadovoljstva na ono što se radilo u ovom priprmenom periodu zato sazdovljstvom na početku razgovora kaže.

Zhvalio bih se pre svega vama koji ste došli da nas posetite i objavite lepu fudbalsku priču iz našeg kluba. Svi u klubu posebno mi zduženi za dovođenje igrača , dosta smo uložili drudai odvojilki vremena . Mislim d smo skoro blizu ostvarenja naših želja, kad je reč o dovođenju igrakog kadra. Do kraja prelaznog roka dovešćemo još bar tri kvaitetna igrača. Do sada su u naš klub došla čak devet pojačanja i to su: Dragan Cakić golman iz Moravac-Orion, Nemnja Lapčević iz Rtnja, Marko Kostić i Miloš Đenić iz Slovačke, Mladen Stoicev iz Hajduk iz Kule, Bojan Stamenković i Nikola Marinković iz GFK Dubočice, Aleksandar Mitrović iz Smedereva, Stefan Stevanović iz Jablanice iz Medveđe. Tu su još starosedelci : Miloš Mitić, Miloš Stanković, Stefan Kostić, Marko Cvetković, Ivan Mitić, Marko Stevanović, Nikola Mirković, Aleksa Ivanović,  Milivoje Stojanović, Predrag Cakić,Ilija Zarić, Stefan Stoiljković, Miloš Slavković.

Za ovako dobru priču zahvalio bih se pre svega lokanoj samoupravi na velikom razumevanju koju imaju za naš klub. U potpnosti se slažem sa šefom strućnog štaba da smo dosta pojačali ekipu i da ćemo ozbiljan protivnik biti za svaki tim u ovom rangu. Sa predsednikom kluba Nebojšom Stankovićem imam zaista dobru saradnju. Čovek koji u ovom trenutku slobodno mogu da kažem da živi za ovaj klub. Sve dogovore koje postignemo ispunjavamo jednim zajedičkim radom. Pored svojih privatnih obaveza koje ima maksimalno je posvećen klubu . Nema veće hvale za ovakvu saradnju. Prošao sam mnoge klubove kao igrač ali ovakav saradnja mi se zaista dopada i ostajem bez reći. Mogu jedino da poželim da se ovakav odnos i saradnja samo tako nastavi u budućnosti.