JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Blačani žele u „gornji dom“

Blace: Jedan od naj poznatijih klubova  sa prostora Toličkog okruga FK Jastrebac iz Blaca sa pripremama za jesenji deo prvenstva počelo se 14 jula u novoformiranoj Zona- jug, koja je zadržala naziv ali ne i teirtorijalni sastav klubova. Tako da će popularni „ jastrebovi“ iz Blaca od ove jesni igrati umeto u Zona- zapad sa klubovima iz Jablaničkog i Pčinjksog okruga, naravno i Toličkog.

Pod dirigentskom palicom iskusnog trener Midraga Savića iz Prokuplja na okupu je potpuno isti sastav koji je igrao ovog proleća. Svi su ostali u klubu, pa je jasno da su ambicije  da se nađu u gonji deo tabele na kraju jeseni možda i opravdane.

Upravo moj sagovornik je bio predsednik kluba Nebojša Grujić, koji još uvek nije reko poslednju reč u fudbalu. Aktivan je i na terenu, pa čak stigne i da bude najbliži saradnik šefu struke Miodragu  Savić. O početku priprema i ambicijama u novoformiranoj zoni Grujić specijalno za naš portal kaže: Sa pripremama smo počeli na vreme, tačnije 14 jula i pripreme protiču u najboljem redu. Doveli smo par pojačanja. To su naši igrači koji su branili boj  drugih klubova van Blaca. Sve su to naši igrači osim golmana koji je iz Prokuplja. U planu smo da odigramo do početka prvenstva šest kontrolnih utakmica sa klubovima iz našeg okruženja.

Sa prvom utakmcom krećemo 28 jula, to je novi zonaš Akadenija-10 iz Prokuplja, potom 31 sa Kopaonikom iz Brusa, 4 i 7 avgusta sa Kosanicom. Potom sa Nebeskim anđelima iz Vranja, kao i sa Župom ukoliko nam se poklope termini, odnosno ako ne budu zauzeti Kup utakmicama. Za nas je nova Zona pomalo nepoznanica. Mi već desetak godina smo igrali u Zona- zapad. Sa tim kluovima smo stekli prijateljstvo . Izgubili smo neki bliski kontak.  Dok smo igrali u toj zoni igrao se „ tvrd“ fudbal  naročito u Jablaničkom okrugu, pa i u Pčinjskom. Biće za naš klub izazov, ali ići ćemo korak po korak. Cilj nam je da se nađemo ove jeseni u gornjem delu tabele, pa ako nam se ukaže prilika na proleće napašćemo i viši rang.U timu su nam uglavnom maldi igrači .

Prosek starosti je 20 godina. Naš golgeter Lačević je nešto satriji sa 23 godina je naš najbolji strelac. Tu bih možda izdvojio , ma da svi zaslužuju pohavle , braću Timotijević, Uroševića, Tošića i još nekoliko još mlađih igrača koji polako pristižu. Izvor finansiranja je isključivo lokalna samopurava u Blacu. Oni su ti koji nam najviše daju novca. Oni su jedini kojo ulažu u klub, dok sponzora bar zasad nemamo nijednog.  Trebalo bi ljudi da pokažu malo više razumevanja za razvoj fudbala u našoj sredini. Dosta se radi sa mlađim kategorijama, ma da trebamo još više da ulažemo u razvoju mladih talenata , jer ih u našoj sredini ima dosta, koji hoće da se bave fudbalom.

Šef struke Miodrag Savić nekadašnja legenda Niškog Radiničkog, koji već drugu sezonu radi u ovom klubu o proteklim pripremama kaže: Sa pripremama smo krenuli na vreme. U planu smo da odigramo i nekoliko kontrolnih utakmica do početka prvenstva 17 avgusata. Sa pravom očekujemo dobre rezultate u Zona- jug. Ambicije svih nas u klubu su gornji deo tabele, pa ako se ukaže prilika možemo i da jurišamo na sam vrh tabele. Nova zona za mene nije nepoznanica. Uglavnom znam sve klubove iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, jer sam dugo godina u ovom poslu. Favorite vidim u ekipama Pčinja, Pusta reka. Sloga iz Leskovca, pa i komšije Kosanica iz Kuršumlije.  Navijačima bih poručio na kraju, dođete da nas bodrite sigurno vas nećeo razočarati. Biće dobre igre koje će doneti i povoljne rezultate ove jeseni. Uslova za rad imao kao treba, sve potrebne rekvizite za trening. Svi igrači na koje raćunam doaze uglavnom na svakom treningu. Daju svoj maskimum, radi se   dobro i bez ikavvih probelma zasad.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print