JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bez bele zastave lideru u Kragujevac

Leskovac. Posle sjajne igre i pobede nad ekipom Kabela iz Novog Sada GFK Dubočica iz Leskovca ide na megdan da odmeri snage sa još jednim kadidatom za plasman u Super ligu Srbije , ekipom Radanički 1923 iz Kragujevca, koji su u ovom duelu kao domaćini izraziti favoriti na papiru, ma da to ne znači i na terenu. Puleni trenera Saše Mrkića su pokazali na premijeri u Leskovcu da upravo protiv jakih timova u ovom rangu pružaju dobre paritije, pobedom nad Kabelom.

Na Konferenciji za štanpu koja je održana ovog puta u prostorije Gradskog fudbalskog saveza Leskovac na kojoj su bili generalni sekretar Dušan Petković, pomoćni trener Boban Cenić i kapiten Dušan Savić, koji su optimistički izjavili pred sutrašnji duel u Kragujevcu koji počinje u 13 časovana stadionu „Čika Dača“, u okviru 19 kola prvenstva Prve fudbalske lige Srbije.

Prvi se medijima obratio pomoćni trener Boban Cenić koji je rekao: Očekuje nas jedna tešeka utakmica, ma d a su sve tešeke u borbi za osptanak, a protivnik je najbolja ekipa  u našem rangu gde se  takmičimao, što pokazuje i sama tabela. Na startu prvenstva smo pokazali da možemo da igramo i protiv jakih protivnika.Savldali smo drugoplasirani tim na tabeli ekipu Kabela iz Novog Sada. Ušli smo čvrsto u meč koji smo dobili minimalinim rezultaom uz to proustili nekoliko izglednih priliakda pobeda bude izražena ubedljivije. Verujem da ćemo i sutra u Kragujevcu pružiti dobru fudbalsku partiju.Minule  nedelje rdili smo dobro.Mislim da će rezultat rada iz pripremnog perioda doći tek u narednim utakmicama. Verujem u naše momke, nadam se dobrom rezultatu, tako da nas očekuje jedan dobar meč.Što se tiče zdravstvenog biltena Peđa Radić nam se priključio na treninzima, dok Kačar i Ilić nisu još uvek sa nama u takmičarski pogon. Svi ostali su spremni za meč u Kragujevcu.

Ništa manje ne tija opzimizam ni kod kapitena  Leskovčana i trenutno golgetera Prve lige Srbije Dušana Savića koji pred utakmicu u Kragujevcu kaže:Sutrašnji protivnik je najozbiljnia ekipa u rangu gde se takmičimo, sigurno po kvalitetu kojim poseduju lagano mogu da se takmiče u Sper ligi Srbije i da se nađu tu negde na sredini tabele. Sastav tima je od igrača koji imaju svi skoru dugo superligaško iskustvo, naravno to govori o njihovoj vrednosti i položaj na tabeli, sama igra na terenu organizacija kluba stručni štab sa kojim rapolažu, tako da kao klub i grad zaslužuju da se nađu u Super ligu Sbije. Na svakoj utakmici idu na pobedu, a i ovo naše izdanje protiv Kabela je bilo jedno od najboljih  sa ekipom koja je takođe jedan od glavnih kadidata za plasman u Super ligu. Kabelu nismo dozvolili da stvore šansu tek u poslednjim sekundama utakmice. Spremili smo se dobro radili smo dobro kao i što je rekao trener Cenić, spremni smo maksimalno kao i što sam pre rekao medijima da smo mi sami kvaitetniji za nekih šest meseci kako smo zajedno u ovom klubu. Malo se bolje poznajemo što  se i videlo na utakmci sa Kabelmom gde smo bili kompaktni,a tu su i par pojačanja upravo gde nam je hvalilo u pojedinim linijama tima. Mislim da smo mnogo bolja ekipa nego jesenas, tako dau Kragujevac idemo bez bele zastave , sigurno se lako nećemo predati unapred. Znači idemo sa namerom da uzmemo neki bod poručio je kapiten Savić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print