JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Radan spreman za lidera

Lebane: Trebalo je da prođe nekoliko godina, pa da ljubitelji fudbala na „južnoj pruzi“ ponovo budu u prilici da gledaju derbi između dva renomirana kluba sa ovih prostora. Reč je o nedeljnom domaćinu Radanu i gostu trenutno lideru na tabeli  Srpske lige istok, Vlasinu iz Vlaostinca. Potpuno neočekivan i nezalsužen poraz Radana u Varvarinu možda je malo pomutio draž derbija, ali ipak je početak prvenstva pa će utakimica biti ponovo u žiži interesvovanja ljubitelja fudbala sa ovih protora, pogotovu iz Lebana i Vlasotinca. Očekuje se dobra poseta i prepune tribine  gradskog stadiona kraj Jablanice. I iz jednog i iz drugog tabora poručuju da pre svega žele da utakmica protekne u fer i korektnoj igri oba tima,pa ko bude bolji neka  kraj sureta i poslednji zvižduk sudije dočeka uzdignutih ruku.

Na jednom od poslednjih treninga posetili smo domaćina nedeljnog derbija  i razovarali sa sportskim direktorom Draganom Momirovićem i jednim od najboljih igrača u minula dva kola Stefana Kostića, koji su izneli svoje viđenje o nedeljnoj utakmci sa Vlasinom  ekipom koja je u prva dva kola  zabeležila maksimalni učinak:

Prednost smo dali Draganu Momiroviću koji o nedeljnom deriju „juže pruge kaže sa dozom optimizma i veru u pobedu njegovog tima. Na pitanje šta očekujete od nedeljnog derbija sa Vlasinom kaže:

Njihovo trenutno stanje na tabeli  govori da su tim koji  se pod voćstvom iskusnog trenera Dragana Nikolića dobro pripremio za start prvenstva. Novajlije su u ligi, al to ne umanjuje njihov kvalitet. Mi posle razgovora sa našim igračima posle nedeljnog poraza u Varavrinu sve smo doveli na svom mestu, ja mislim da neće biti nikakvih problema kad je reč o konačnom ishodu ove utakmice. Mislim da ćemo da odigramo izuzetno korektnu utakmicu , bez sumnje da nećemo izači na kraju kao pobednici, pogodovu kad igramo na našem terenu.

Što se tiče igračkog kadra imamo samo van stroja Marka Kostića povređenog na utakmci sa Timočaninom.Međutim svi ostali igrači kojima  ukaže poverenje šef struke Goran Đorđević spremni su za nedeljni derbi. To govori u današnji jedan od poslednjih treninga, koji je proteko izuzetno dobro, tako da svi u klubu očekujemo jednu od najboljih igara našeg tima u poslednje vreme.

Na pitanje dali očeuju podršku navijača sa tribine Momirović samouveremno kaže:

Pomalo ih je poljuljao nedeljni poraz našeg tima u Varvarinu, ali znajući naše simpatizere , bilo ih je i u Vravarinu , videli su pod kojim okolnostima smo poraženi, razočarani smo suđenjem i celokupna atmosfera koja nas je pratila na toj utakmci. Oni veruju u ovaj sadašnji sasatav koji imamo, smatraju da smo među najboljim ekipama u ligi, zato ih pozivam da dođu u što većem broju, da uz jednu kvaitetnu igru i maksimalnim zalaganjem na terenu pobedimo i izjednačimo se sa liderom na  tabeli.

O nedeljnom derbiju jedan od najboljih ako ne i najbolji igrača u minula dva kola Stefan Kostić u ime svojih klupskih drugova poručuje:

Atmosfera među nas igračima je fantastična. Treniramo dobro  u prkos vručini koja nam ne zadaje nikavih problema u radu. Protivnik je odlično startovao , trenutno su lider na tabeli, gol razlika govori sve  u njihovu korisat. Smatram da smo mi blagi favoriti, igramo pred svojom pubikom i da je pobeda naša. Da sva tri boda ostaju kući na naš konto. Pozivam naše verne navijače, i verujem da ćemo i na ovoj utakmci nastavti sa pobedama pred svojim navijačima. Poraz u Varvarinu je prošlost i mislim da se vraćamo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama , kako smo i počeli prvenstvo ove jeseni. U ime svojih kluskih drugova obećavam da ćemo dati svoj maksimum na terenu i  učiniti sve što je u našoj moći da savladamao nedeljnog protivnika, ma da će biti vraški teško, ali ako želimo pobedu i prodor u gornji deo tabele drugog izbora nemamo osim da sve damo od sebe i kraj utakmice dočekamo uzdigutih ruku. Da zajeno sa našim vernim navijačima podelimo radost i proslavimo vrednu pobedu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print