Put za bolje turističke potencijale

Lebane: Iz kabineta predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića , svakodnevno stižu nove vesti. Ovog puta još jedna eskluziva, koja će obradovati sve građane Jablaničkog i Topličkog okruga, posaebno za one koji se bave turizmom i ugostiteljstvom u ovom delu Srbije.

Još jedno ispinjeno obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića , dato prilikom posete opštini Lebane.

Izrada plansko tehničke-dokumentacije  za igrdanju državnog puta  11-229 na relaciji Lebane – Bojnik- Prolom banja preko Radan paline , ušla je  u program poslovanja JP „ Putevi Srbije   za 2020 godinu“ . Strateški vrlo važan  projekat  za opštine Lebane, Bojnik ,Medveđa,  Kuršumija i grad Prokuplje.

Ovaj projetak za izgrdanju  saobraćanice  koji će povezati  Jablanički i Toplički okrug , odnsno dve strane  Radan planine. Tako će do punog izražaja doći  veliki priorodni  i turistički potencijal  ove paninske lepotice  juga Srbije.

Tako bi se povezala Sijarinska banja sa  Prolom , Lukovskom i Kuršumlijskom banom, zatim sa Caričin grad (Justinijana Prima) koji predstavlja lokalitet iz 6 veka . Takođe sa Đavolju varoš  i neolitsko naselje  Pločnik.

Tako bi se turistima omogućilo da  obiđu  sve  ove desninacije. Na taj način  dobili bi smo na kratkoj udaljenosti  dobro povezane  turističke potencijale  celog ovog kraja. Timi bi smo omogućili da oba okruga  istovremeno posećuju  đačke  ekskurzije  i druge organizovane turističke grupe.

Cilj ovog projekta je da obezbedi korisnicima puteva raspoložive , bezbedne  i konforne usluge putovanja . Da društvu stvori  infrastrukturnu bazu  za razvoj , da partnerima  obezbedi dugoročne poslove uz mogućnost razvoja.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net