JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Pobeda za priključak vrhu tabele

Lebane:U prva tri kola Lebančani su zaležili sva tri znaka. Najpre pobeda u Prokuplju, potom remi na svom terenu sa ekipom Budućnosti iz Popovca, potom u sredu minimalan poraz u Paraćinu od ekipe SFS Borca (2:1) uz ogorčenje u redovima „zelenih“ zbog pristarsnog suđenja najpre  u Lebanu protiv Budućnosti, potom i u sredu  sa SFS Borcem kada su im po rečima šef struke prestrogo svirani protiv njih kazneni udraci, koji su direktno uticali na  kopnačan rezultat.

Od utakmice sa SFS Borcem nije imalo mnogo vremena za predah,   tako da su sve misli okrenute nedeljnoj utakmci sa  ekspresnim povrtanikom među Srpskoligaše Radničkim iz Svijalnca , ali ujedno i  dobrim sportskim prijateljem, koga treba ugostiti i dočekati kao takvog.

Pred nedeljni  duel u Lebanu šef struke Radana Goran Đorđević vidno neraspoložen dešavanjima na terenu kad je reč o suđenju, kao i pehovi koji prate njegove izabranike jer su van stroja čak četri standarna prvotimca zbog povreda,  pa je u velikim problemima  pred nedeljnu utakmcu. Ipak sa dozom optimizma kod ovog vrsnog stručanjaka njegova najava  pred narednu utakmcu glasi:  I pre ove najave pred utakmcu sa ekipom Radnički iz Svilajnca sam rekao da na startu prvenstva imamo seriju teških utakmica.Tu sam pre svega mislio na ekipu Budućnosti iz Popovca, potom na SFS Borac i pogotovu na nedeljnog protovnika ekipu  po meni po igračkom kadru najkvaliteniju u ligi  Radničkog iz Svilajnca.

  Bez obzira na sve mi znamo naš cilj, jer u svaku pa i tu utakmcu ićićemo maksimalno motivisani, da sa tri osvojena boda se ponovo nađemo u samom vrhu sa ekipama koje su najviše osvojile bodova u prva četiri kola. Znam da nas čeka vraški težak posao bez obzira što igramo na svom terenu. Ali šta je tu je mi drugog izbora nemamo. Raspored kakav je takav je, mi pogotovu na svom ternu moramo da osvajamo bodove. Međutim nemogu da se ne osvrnem a da ne kažem ono što me muči. Nije to neki apel ili udarac na nekoga ali decidirano tvrdima da na zadnje dve utakmice dva jedanaesterca koja su svirana protiv nas su nepostojeća. Na kraju postoje snimci neka pogledaju ljudi tvrdim da nijedan nije bio za dosuđivanje. Sve je to pri rezultatu kada imamo aktivan po naš tim. Na predhodnoj utakmci u Lebanu protiv Budućnosti  je bilo trenutno bez golova , i treba da juriš rezulat, posle toga. U Paraćinu sudija pokazuje u 45 minutu jedan minut nadokande penal svira u drugom minutu nadoknade i to nepostojeći. Naš golman interveniše udara loptu rukom to se lepo vidi na snimku, na nekih dva metara u golmanskom prostoru.

Umesto da posle kontakta sudija dosudi prekršaj nad golmanom on na zaprepašćenje svih nas pokazuje na kazneni udarac. Puno nas deprimiraju takve stvari,ali idemo dalje, jer ovo ne liči na sportsko nadmetanje, ko je bolji da pobedi. Na dve utakmice dva nepostojeća penala su dosuđena protiv nas to nije jedonstavno.

Na pitanje šta očekuje od nedeljne utakmice sa ekipom Radnički iz Svilajnca , kava je   situacija oko sastav tima , s obzirom da ima nekoliko igrača van stroja Đorđević kaže: Od povređenih igrača tu mislim na Aleksandar Stojanovića Marka Stevanovića, Stefana(T) Kostića i Mihjala Miloševića niko od njih još uvek nije počeo da trenira svi su van stroja.

Razlog povrede je dešavanja na terenu ,posle startova na samoj utakmci protivničkih igrača, ne nikako kratak perid priprema. Još uvek neznam sa kojim timom ću da se suprostavim gostima iz Svilajnca, jer u Paraćinu su neki igrači iz taktičkih razloga bili van stoja,  jer nam se fond igrača znatno smanjio povredama ovih četvorica , jer mnogo manje prostora ima za rotaciju i videću kaka se osećaju igrači. Verovatno će doći do nekih promena. Očekujem  pre svega dobro igru i da iz te dobre igre probamo da rezultiramo i da osvojemo sva tri boda. Jer pobeda bi  nam mnogo znači pošto već u narednom kolu gostujemo OFK Sinđeliću u Nišu koji je napravio kiks kod kuće, a sledi mu u ovom kolu teško gostovanje u Knjaževcu, tako da će po svoj prilici protiv nas nemti drugog izbora nego da pokuša da se pobedom vrati u kolosek završio je Đorđević  svoje viđenje predduel sa Radničkim iz Svilajnca.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print