JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pustorečani po običaju u gornji dom

Bojnik: Takmičarska sezona za 2020/21 je zabvšena bilo je dosta bure u prolećnom delu prvenstva, naročito u borbi za sam vrh tabele, gde su Bojničane prema kvalitetu kojim poseduju ubrajani u favorite. Da nije bilo one dramatične utakmice u Bojniku sa ekipom Alakince, koju su toliko bili forsirani    gosti da budu prvaci, da je ta utakmica u Bojniku  Pusta reka-Alakince 0:4,digla veliku  polemiku, kada posle nepsotojećeg penala za goste  na početku drugog dela igre nije bilo više fudbala,  igrači domaćeg sastava su u znak protesta statirali, gosti dali još tri gola bez otpora , pa i oni stali i tada je fudbal u Bojniku i ovom delu pocrveneo.  Bodovni saldo Bojničana bi bio sigurno bio veći za još jednu pobedu na toj utakmci da j ebilo sve regularno.

Prvenstvo je završenoza Bojničane na 7 mesetu sa 45 osvojenih bodova  sa skorom na 28 utakmica 14 pobede, 3 nerešene i 11 poraza uz gol razliku 53 datih u 46 primljenih golova. Ekipa je dosta podmlađena i bez ijednog igrača van Bojnika, sve su to slobodno možemo da kažemo deca Bojnika, koji će po svoj prilici u idućem prvenstvu uz isksune braće blizance Stanišiće, Žarka Stojnovića, dva Stankovića i kapitena D.Stojčića, veterana koji se još uvek ne predaje Predrag Vidojević, i mladih nada Dinića, L. Petrovića, Arsića, golmana Đikića treba od njih očekivati još bolje rezultate, nego ovaj što su postigli u ovom prvenstvu.

Prolećna razglednicaza Pustorečane bi izgledala ovako. Na 14 odigranih utakmica zabeležili su 8 pobeda 1 nerešena  i 5 poraza uz gol razliku 29 datih i 24 primljenih golova, što ih po uspešnosti timova svrstava na viskom 5 mestu sa 25 osvojenih bodova. N svom terenu na 8 odigranih utakmica zabeležili su 6 pobeda uz 2 poraza i gol razliku 18 datih i 11 primljenih golova zauzimaju po uspešnosti timova  visoko 3 mestu. Na gostovanje su odigrali 6 utakmica i ostavrili 2 pobede, 1 nerešen i 3 poraza uz gol razliku 11:13 osvojeno 7 bodova, i po uspešnosti kao gosti su na 7 mestu, upravo na tom gde su i konačno plasirani na kraju prvenstva.

O minulom prolećnom delu prvenstva predsednik kluba i „alfa i omega“ Bojničanakoji je još uvek jedan od najboljih u timu Predrag Vidojević kaže.  U prvenstvo smo ušli sa dosta podmlađenim timom, gde nam je bio cilj da mlade igrače uklopimo u sastav prvog tima i verujem da smo u tome uspeli.Ponosni smo na sami sebe jer naš sasatav čine igrači iz Bojnika, a to je i politika lokalne samouprave u Boniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem,da igraju naši mladi igrači, jer lokanoj samoupravi dugujemo veliku zahvalnost na razumevanju uz to smo u toku prvenstva  i sredili klupske prostorije koje su sada na nivou saveznog ranga takmičenja, i sa ponosom možemo dočekati svakog gosta kao domaćini. Što se tiče pauze iskoristićemo je da analiziramo tok prvenstva i da možda ranije krenemo sa pripremama , jer će u narednom prvenstvu Zoja-jug biti mnogo kvalitetnija, ali bez obzira na to možda ćemo pokušati da i napadnemo sam vrh tabele poručio je na kraju Vidojević.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print