JugSport.net

sportski portal južne Srbije

KOCIĆ PREPORODIO MEDVEĐANE

Medveđa: Pod dirigentskom palicom trrenera Srđana Kocića koji je od prvog dana dolaska u Jablanici stavio do znanja da će od igrača tražiti rad, red i disciplinu, to se pokazalo ispravnim, jer upravo taj isti tim je u predhodna  dva prvenstva u Zoni jug ostajao administartivnim putem da se takmiči i dalje. Ovog puta u takmičarskoj 2020/21 nije bilo tako., igrao se fudabal, redovno se treniralo i na igralištu kraj Jablanice bila je sasvim druga priča. Kocić je imao i potpunu podršku u rukovodstvo kluba koje je izuzetno mlado jer predsednik kluba Marko Ivanović i sportski direktor Stefan Rajčević su još uvek aktivni igrači, koji su Kociću glavne poluge u timu.

Prvenstvao je završeno na četvrtoj poziciji na tabel sa 45 osvojena boda na 28 utakmica . Zabaleženo je 12 pobeda, 9 puta su igrali nerešenoi pretrpeli 7 poraz, uz gol razliku 51 datih  i 37 primljena pogodaka.

U prolećnom delu prvenstva na 14 odigranih utakmica  zabeležili su 6 pobeda, 3 puta su igrali nerešeno  i pretrpeli 5 poraza uz gol razliku 22 data i 18 primljenih golova.  Sa tim rezultatima koji su postigli na proleće nalaaze se na 9 mestu po uspešnosti na tabeli Zona jug. Na svom terenu su odigrali 6 utakmica i zabeležili 4 pobede uz 2 poraza  i gol razliku 11 datih i 10 priljenih golova i kao klubovi domaćini nalaze se po uspešnosti na 11 mestu sa 12 osvojenih bodova . Ali  su zato bili uspešniji na gostovanju na 8 odigranih utakmica  zabležili su 2 pobede i po 3 nerešene isto toliko poraza , i zauzimaju visoko 4 mesto po uspešnosti  sa 9 osvojneih bodova.

Igrački kadar je uglavnom iz Medveđe,imaju dva-tri igrača iz Lebana, ali u klubu vlada veliko drugrstvo što je dovelo do ovako visoke četvrte pozicije na tabeli.

O prolećnom delu prvenstva i završenom prvenstvu šef struke Jablanice Srđan Kocić kaže: Ovako visoka četrta pozicija na tabeli je uspeh mojih izbarnika, koji su se svojski zalagli na svakoj utakmci. Bilo je u igri padova i uspona ali sam kao šef struke izuzetno zadovoljan postignutim rezultatom. Nebih izdvajao nijednog posebno fudbalera  svi su dali svoj maksimum u igri i svi su podjednako zaslužni za visoku četvrtu poziciju na tabeli, uz naravno veliku podršku uprva kluba na čelu sa predsednikom  Markom Ivanovićem i sportskim direktorom Stefanom Rajčevićem, kao i lokalne samouprave u Medveđi koji su imali razumevanja i dali su nam veliku pomoć, jer su prepoznali da ozbiljno radimo i što su pokazali rezultati.Iskoristićemo pauzu da se koliko možemo pojačamo u igračkom kadru jer će zona biti mnogo kvaitetnija nego što je bila ove godine ispadanjem mnogih Srpksoligaša sa našeg prostora,  i želimo da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima bio je na kraju jasan  Srđan Kocić ikskusni „trenerski vuk“ koji je  odgovornim radom u klubu doveo Medveđane u sam vrh tabele, za razliku od predhodnih prvenstva, kad se tavorilo u samom dnu tabele. Sada se i FK Jablanica pita za nešto u zonskom stepenu takmičenja, jer su postali stabilan klub.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print