JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PUSTOREČANI MOGLI BOLJE

Bojnik. Jesenji deo prvenstva je završen i u Zona jug predstoji ta duga zimska pauza, klubovi će razmišljati o onim šta j ebilo iza njih ove jeseni. Dali je moglo bolje ili  nije. Kad je reč o FK Pustojoj reci iz Bojnika koja je svake godine bila u samom vrhu tabele ove jeseni prvi deo prvenstva završili su na 8 mestu sa samo 20 osvojenih bodova uz gol razliku 15   datih i 19 primljenih pogodaka. Tim je isključiovo sastavljen od igrača iz Pustorečkog kraja, a jedan od razloga i što je osvojeno 8 mesto je što su šefovi struka Dejan Cenuić- Boban Nikolić u vatru ubacivali veći broj mladih igrača-znaći podmlađeni ssatav Pustorečana.

Na svom terenu u Bojniku odigrali su 7 utakmica  zableživši 4 pobede uz  1 nerešen rezultat i dva poraza od Žitorađe i Jablanice i gol razliku 17 datih i 7 primljenih golova po uspešnopsti klubova na svom terenu u zona jug su na 6 mestu.

Na gostovanju su bili isto toliko na 7 utakmice  i zabeležili 2 pobede, 3 nerešene i 1 poraz uz gol raziku 8 datih i 10 primljenih golova osvojili su 9 bodova  i zauszeli 7 mesto na tabeli uspešnosti kao domaćini.

Boje kluba  uglavnom su branili  sledeći igrači: Siniša Stankovič, D. Petrović, Dinić, M. Stojanović, Danijel i Danilo Stanišić, A. Stanković, Arsić, N. Jovanović, Stefan Stanković, M. Jovanović, Predrag Vidojević,  Stojčić uz poletarce koji su povremeno dobijali prilike uglavnom na domaćem terenu.

Što se tiče kluba sve funkcioniše kako treba, predsednik kluba  Predrag Vidojević nema nikavih problema finansiske prirode  sve zahvaljujući lokanoj samoupravi u Boniku na čelu sa predsednikom  Nenadovićem, koji je i inicijator da u klubu igraju njihova deca i da  stasavaju u prave ljude i fudblalere, što j dobar potez.

O jesenjem delu prvenstva predsednik kluba  Predrag Vidojević kaže: Kada se sve sabere i oduzme  nismo mogli bolje. Neki fudblaleri  su nas napusutili letos, pojačanja nismo dovodili, već smo se odlućili da u prvi tim ubacujemo igrače iz omladinskog pogona i pokazalo se kao ispravno. Osvojeno je to osmo meseto moglo je za neko bolje , ali moramo biti ipak zadovoljni, jer kada steknu iskustvo biće nosioci igre  i dostojno će zameniti nas koji smo već na zalasku karijere, tu smo još malo da pomognemo. Da nije bilo dva poraza na svom terenu neplanirana sigurno bi bili bolje plasirani

. Sada ćemo iskoristiti pauzu da se odmorimo i        sačekamo vreme kada dođe za početak pripreme za prolećni deo prvenstvo kada  očekujem malo bolji plasman , jer su momci isksusniji za jednu polusezonu. Što se tiče igrača kao predsednik kluba nebih nikog izdvajao odnosno hvalio posebno, svi su pružili onoliko koliko  su mogli svoj maksimum na terenu. Takođe sam zadovoljan i radom strućnog štaba Dejana Cenića i Bobana Nikolića rade zaista dobro i zajedno rešavaju i dobre i loše probleme.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print