JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Prva smotra streljaštva u Lebanu

Lebane: U organizaciji streljačkog kluba „ Gatos“ iz Lebana, na čijem j čelu predsednik Saša Živković u izvanrednoj opremljnoj streljani održano je Treće kolo jesenje lige  Centrale Srbije  za Pionire i Pionirke  iz seriske vazdušne puške  i Kadete i Kadetkinje  iz standarne vazdušne puške pojedinčno.

Učestvovali su klubovi  S.K„Ž. Damnjanović“ iz Ćuprije,  S.K„Niš 1881“ iz Niša, S.K„Jagodina 82“ iz Jagodine,  S.K„SFS Borac“ iz Paraćina, S.K„Čika Mata“ iz Kragujevca, S.K „Topličanin 1881“ iz Prokuplja, S.K„Metalac“ iz Bora, S.K„GT“ iz Leskovca, i domaćin  ove manifestacije  S.K„Gatos“ iz Lebana.

Učestvovalo je ukuno 45 takmičara i takičarki, pokazani su dobri rezultati kao i odlična  organizacija od starne domaćina. Takmičenje su upriličili I Lidija Mihajlović naša Olipiska takmičarka, kao I predsednik Sportskog streljačkog saveza centralne Srbije Rastko Mihjalović iz Jagodine.

U katrgoriji Kadeta standarne vazdušne puške  prva tri mesta pripala su:

1.     Uroš Aleksić iz SK “Ćika Mata “ iz Kragujevca  sa 575 krugova

2.      Mladen Mišković iz SK “Metalac” iz Bora sa 557 krugova

3.     Andruja Jović iz SK “Metalac”  sa 461 krug.

 

U kategorija Kadetkinja standarnom  vazdušnom puškom prva šest mesta:

 

1, Una Đorić iz SK “ ČikaMata” iz Kragujevca sa 382 krugova

2.Natalija Pavlović iz SK “ “Niš 1881” sa 377 krugova

3. Jelena Rakić iz SK “SFS Borac”iz Pračina sa 345 krugova

4. Ivana Rakić iz SK “ SFS Borac” iz Paraćina sa 339 krugova

5.Milica Popović iz SK “Jagodina 92” iz Jagodina sa 324 krugova

6. Marta Nešić iz SK “Topličanin”  iz Prokuplja sa 317 krugova

 

U kategoriji Pionira seriskom vazdušnom puškom prva tri mesta pripala su:

1.     Jovan Stanković iz SK “ČikaMata” iz Kragujevca sa 181 krugom

2.     Stojan Radenković iz SK Čika Mata” iz Kragujevca sa 174 krugova

3.     Nikola Sminonović iz SK “Čika Mata” iz Kragujevca sa 173 krugova

 

U kategoriji Pionirki prva tri mesta  osvojile su takmičake.

 

1.     Milica Milošević iz SK “Čika Mata” iz Kragujevca sa 182 kruga

2.     Ivana Rakić iz  SK “SFS Borac” iz Paraćina sa 171 krugom.

 

Za sva prva tri mesta u svim kategorijama oragizator takmičenja uručio je diplome I medalje koje je uručivala naš Olipijac Lidija Mihajlović iz Niša zajedno sa domaćinom takmičenja Sašom Živkovićem.

 

Da takmičenje protekne kako treba pobrinuli su se sudije : Glavni sudija takmičenja Saša Živković. Sudija na liniji Ljubiša Todorović iz Leskovca. Sudije za ocenu meta su bili Lidija Mihajlović iz Niša I Bojan Mihajlović iz Leskovca.

Po zvršenom takmičenju “ najveći krivac” za prvo takmičenje u streljaštvu održanog u Lebanu I za još bolju organizaciju predsednik SK “Gatos” iz Lebana Saša Živković je rekao: Odziv takmičara za primer, sve je proteklo u najboljem redu, bez ijedne primedbe na organizaciju I tok takmičenja, što me posebno raduje. Nadam se da je ovo jedan lep početak razvoja streljaštva u Lebanu I da ćemo ne tako dugo ponovo biti orgaizatori možda I većeg takmičenja od ovog. Zahvalio bih se svim učesnicima na odzivu I četitao najboljim  u svojim kategorima, jer su pobednici bili oni koji su pokazali najbolje rezultate. I na kraju da se zahvalim lokanoj samoupravi u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem na pomoći oko organizacije samog takmičenja.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print