JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Hala ogledalo sportskih dešavanja

Bojnik: Da može jedan Sportski objekat da postane brend grada, koji je pre toga već bio u raspadanju i izgledao kao jedna napuštena  kuća za koju niko ne mari i ne brine. Da  se vrati iz pepela i izraste u jedno prelepo sportsko zdanje, po svoj prilici „glavni krivci“ za tako nešto su lokalna samouprava u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem  i direktorom ove prelepe sportske lepotice Dejanom  Stanojevićem, koji je upravo specijalno za naš portal govori o tome  na koje su sve poteškoće nailazili dok su iz ponora digli halu i doveli je u sadašnje prelepo sportsko zdanje, na koje mogu da zavide mnogo veće urbane sredine.

O svemu tome na početku našeg razgovora direktor Dejan Stanojević  kaže:

Šta reći hala je bila napuštena i bila je jedno pravo ruglo , kada  se pogleda sam objekat bilo je teško  gledati jedan takav objekat kako propada,  koji je namenjen omladini i sportistima Bojnika. Međutim dali se to poklapa sa mojim dolaskom i rukovodstvom opštine,nemogu ništa da kažem, to neka procene drugi.  Na mestu direktora hale samo već tri godine i hala je krenula jednom uzlaznom putanjom da se uređuje i korak po korak postala je  jedno prelepo sportsko zdanje. Struja je sa mojim dolaskom pustena, ali su nedostajali određeni sportski rekviziti poput koševi,sedišta na tribinama.

Pre toga je funkcionisala pod raznim imenima kada su drugi bili na vlasti.  Zvala se najpre Pustorečanaka potom Sportski centar. Kada sam ja došao ona je bila  osnovana aktom 13 novembra 2016 godine. Tada sam ja bio postavljen za zastupnika do njene registracije. Umeđuvremenu je vođen postupak  predhodnog naziva  Sportskog centra koji je bio u stečaju. Nismo ni čekali da se završi stečaj već smo formirali novu sportsku ustanovu sa novim imenom, tako da smo morali da pribavimo sve nove dozvole za rad  ponovo.

Prvo što smo uradili to je da smo obejkat ucrtali u katastar, zatim smo dobili saglasnonst Minstra za sport i omladinu dolaskom inspektora iz  tog Minstarstva da da saglasnost za rad, jer je to bio preduslov da dobijemo rešenje za rad  hale od strane Privrednog Suda. To rešenej smo zvanično dobili  21 marta 2017 godine a to rešenje nosi naziv  „Rešenje o ispunjenim uslovima za obavljenje sportskim delatnostima“ a izdao ga je  repubički unspektor za omldinu i sporta. Kad smo to sve pribalili 3 aprila 2017 smo dobili rešenje Privrednog Suda i mi od tada poslujemo bez problema.

Kasnije  ostale potvrde koje su dolazile to se podrazumeva kao dopuna potrebne dokumentacije za nesmetani rad hale. Najpre smo imali četri radnika koji su se vodili kao obezbeđenje hale, tako da sam ja zajedno sa njih upočetku obavljao sve poslove od direktora pa maltene do čistača. Najpre smo opremil jednu prelepu prostoriju za novo otvoreni Bokserski klub. Napravljen jedan inprovizovani ring, potom su došle i potrebni rekviziti za treninge.

Van samog terena odnosno same hale za takmičenje  nemamo potrebne prostorije recimo za stoni tenis ili trenig Karate kluba. Potom je odrađena teretana sa spravama po projektnoj dokumentaciji. Međutim što je problem ograničeni smo sa brojem zapošljavanja radnika, tako da trenutno radimo više preko agencije, tako da imamo zapošljenog preko agencije  profesora Fizičkog vaspitanja Igora Zdravkovića. Inače je trener Karate kluba.

Posednja protorija koja je ostala i koja je dobila svoju funkciju je nadavno otvoren kaffe bar, koji će raditi skor ceo dan i služiće isključivo za sportiste a na usluzi je samo bezalkoholno piće i kafe. Tu su upošljena tri radnika, zatim imamo šest radnika koji rade na održavanju higijene, tri radnika kao obezbeđenje. Naravno ono što je najbitnije za sport tu imamo jednog radnika stučno lice, jednog koji vodi računovodstvo i ja kao direktor hale.

KO SVE KORISTI HALU SPORTOVA ZA TRENINGE

Pored učenika Srednje i Osnovne škole tu nam dolaze i deca iz vrtića, takođe osobe ometene u razvoju. Trenige klubova koji se zvanično takmiče poput karte i odbojke, tu je i Bokserski klub, tako da je hala uvek u funkciji  za sve vidove sporta  kako klubova tako  predškolske i školske ustanove u Bojniku.

KOME SE DUGUJE ZAHVALNOST ZA OVAKAV IZGLED

Pre svega da nije bili lokalne samouprave u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem i moja angažaovanost kao  direktora da se prevaziđu sve poteškoće sa kojima smo bili suočeni.Takođe budzet koji se projetuje zasad nije bilo nijednu godinu problem. Sve pohvale idu na račun rukovodstva opštine i da nije bilo njihove podrška sigurno nebih imao sada priliku da govorim u superlativu za ono što je sve postignuto od kako sam ja direktor  hale.

I ono što je vrlo bitno za ovako prelep sportski objekat je plato ispred  same zgrade se trenutno radi. Svako je dolazio parikrao se kako je hteo, uz to smo imali kanal koji nije bio završen i pomalo je izgledalo ružno. Po svoj prilici radovi platoa idu prekogranična saradnja,  tako da će biti urađen deo plato, dok će kasnije biti urađen drugi završni deo.

Uz sam plato biće urađen i drvored, tako da će sve to biti kao jedna prelepa sredina, koja će po celokupnom  izgledu biti   kao primer. I ono što je najbitnije imamo odluku Skupštine da sve ulsuge klubovima ne naplaćujemo,  dok utrošak električne energije ide na račun opštine Bojnik.Tako da prihod koji imamo od teretane i rekretaivce uplaćujemo na žiro račun opštine.

 

Tako da ćemo uz pomoć lokalne samouprave u skorije vreme morati da urdimo Vip ložu, Anbulantnu prostoriju, problem sa ozvučenjem ćemo morati da regulišemo, jer imamo jednog člana Druge ženske odbojkaške lige to su odbojkašice, koje su ove godine upale u viši rang takmičenja.

Iz svega rečeno jednostavno hala sportova je u službi svih građana naše opštine, posebno mladih sportsista i to je jeda preduslov  da se sport u Bojniku razvija  što bolje uz pružanje usluga naše hale.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print