JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Prokupački gimnastičari završili sezonu

PROKUPLJE – Gimnastičarski klub „Topličanin“ je tradicionalno po 7. put zaredom, organizovao klupsko takmičenje. Pravo učešća na ovom takmičenju su imali svi članovi kluba koji su prethodno savladali vežbe na svim spravama. Na ovom takmičenju je nastupilo oko 60 takmičara. Veliki broj takmičara je uslovio odvijanje u tri turnusa.
Sudijski žiri su činili: Dušan Đorđević, Jelena Stamenković, Kristina Živadinović, Katarina Orbović i Kristina Dobrosavljević. A takmičari su ostvarili i sledeće plasmane.

Rezultati  takmičarskog programa:
Devojčice predškolski uzrast:

1.Petra Đorđeski
2.Jana Ristić
3.Andrea Petrović

Devojčice 1-2. razred c program:
1.Viktorija Koprivica
2.Neda Bašić
3.Anđelija Stojanović

Devojčice 3-4. razred c program:
1.Ena Paunović
2.Sara Ognjanović
3.Sofija Milenković i Marija Andrić

Devojčice 5-6. razred c program:
1.Nađa Nešić
2.Natalija Nikolić
3.Sara Bacić

Devojčice 7-8.razred:
1.Maša Gojković
2.Iva Živančević
3.Petra Matejić

Devojčice A program 1.selekcija:
1.Vanja Bačanin
2.Iva Živančević
3.Petra Matejić

Devojčice A program 3.selekcija:
1.Sena Milovanović
2.Jana Jović
3.Lena Stefanović

Dečaci predškolski uzrast:
1.Hristijan Marković
2.Ognjen Antić
3.Todor Vukićević

Dečaci 1-4.razred C program:
1.Vasilije Đinđić
2.Ilija Milenković
3.Luka Antić

Dečaci 5-6.razred C Program:
1.Aleksandar Babić
2.Miloš Demirović
3.Aleksa Dobrosavljević

Dečaci 1.selekcija A program:
1.Teodor Tasković
2.Pavle Veselinović
3.Nikola Mitić

Dečaci 3.selekcija A program:
1.Uroš Grujić
2.Marko Demirović
3.Andrija Babić

Dečaci 2.selekcija B program:
1.Danilo Ćeranić

Seniori:
1.Milovan Čomić
2.Marko Čomić

Predrag Mladenović / foto. N. Tonić

Sportski direktor i trener GK Topličanin, Predrag Mladenović izjavio je za naš portal sledeće: Sam podatak da se takmiči 60 takmičara, dovoljno govori o ozbiljnosti takmičenja, s obzirom da se radi o našem klupskom takmičenju. Ovo je sedmo po redu takmičenje, to je ozbiljna brojka, a ja lično smatram da smo i mi ozbiljan klub. – iskren je ovaj mladi stručnjak i dodaje: Ovo takmičenje je poslužilo onima koji ove godine nisu dobili priliku da osete takmičarsku atmosferu ovim putem dobiju šansu za tako nešto, da stvaraju takmičarski duh i rutinu. Isto tako ovo će poslužiti i takmičarima koji su se takmičili a nisu uspeli da se domognu medalje, ovo im je dobra prilika za tako nešto.

Mladenović je istakao da GK Topličanin ovim takmičenjem završava sezonu, koja je bila burna, sa dosta uspeha i medalja, ali mišljenja je ovaj mladi trener da će naredna godina biti bolja od ove. A što se planova za predstojeću godinu tiče, Predrag Mladenović napominje da je primarni cilj poboljšanje uslova, kako bi se stvorio još neki dobar gimnastičar.
U 2020. trudićemo se da poboljšamo uslove, kako bi nam bilo lakše da stvorimo još nekog dobrog gimnastičara poput Uroša Grujića. Imamo podršku grada i lokalne samouprave, jednim delom uz pomoć donacija dopunjujemo klupske zalihe, ali pre svega računa o nama vodi lokalna samouprava.  – rekao je Mladenović.

Pobednik u 3. selekciji A programa i trenutno najzvučnije ime GK Topličanin, pionirski reprezentativac Uroš Grujić posle turnira je rekao: Bilo je dosta teško da se osvoji medalja među mojim drugarima iz kluba. Vredno smo radili cele sezone i ovo nam je najlepši završetak sezone u kojoj smo doneli dosta medalja. – ovaj 10-godišnjak dodao je da mu je sledeće godine prioritet medalja na međunarodnom takmičenju.

Uroš Grujić / foto: N. Tonić

Naredne godine ću se potruditi da osvojim medalju na međunarodnom takmičenju. Ove godine to nisam uspeo, ali siguran sam da će naredne biti bolje. Ono što ja mogu da obećam, da ću i u narednim godinama donositi medalje Prokuplju. – rekao nam je kratko ovaj talentovani dečak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print