JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sezona karijere Miloša Genčića

Rukometni klub Žitorađa igra svoju debitantsku sezonu u Super B ligi, i za sada je uspešno privodi kraju. Pored toga što se Žitorađa nije pokazala samo kao puki početnik u superligaškom rangu, već je i par puta iznenadila favorite, iz redova ove ekipe dolazi još jedna svetla tačka ove superligaške sezone. U pitanju je čuvar mreže Žitorađana, koji je u nekoliko navrata ove sezone spašavao svoju ekipu. Miloš Genčić, 24-godišnji golman Žitorađe je u dosadašnjem delu sezone prikupio četiri puta laskavo priznanje igrača utakmice i to protiv lidera prvenstva Radničkog iz Kragujevca, kao i ekipa Lokomotive, Hajduk Veljka i Pobednika.
Sigurno da njegova sezona karijere nije sasvim slučajna i da je golman Žitorađe stasao u jednog od najboljih čuvara mreže u zemlji.
Rukomet je moja igra, u mnogo klubova sam branio i uvek sam nalazio inspiraciju. Mislim da je to neka posebna ljubav koja me inspiriše. – objašnjava Genčić.
Genčić trenutno troši svoj drugi mandat u dresu Žitorađe, prvi put je došao sa epitetom mladog golmana pre 4 godine, ali nije imao blistavu sezonu kao ovu. Ključnu razliku između ta dva Miloša on objašnjava ovako: Pre svega iskustvo koje sam stekao braneći u Superligi. Četiri godine je za golmana dovoljan vremenski period da sazri i bude mnogo bolji.
Genčić ove sezone beleži prosek od 10 odbrana po meču, sigurno da u tome udela ima i veliko poverenje koje uživa od strane stručnog štaba Maljević-Nikolić.

Proglašenje za igrača utakmice

Poverenje trenera za mene je veliki podsticaj, jer u prethodnim klubovima nisam imao baš preveliko poverenje trenera, zbog čega sam i napustio neke klubove.
Najjači adut Žitorađe prve polusezone bio je golmanski tandem, koji su činili upravo Miloš Genčić i Nikola Milojković. Sadašnji čuvar mreže Žitorađana kaže da mu mnogo znači što mu je Milojković bio kolega na golu.
Sa Milojkovićem sam bio i u Blacu, dobro se poznajemo i njegovo prisustvo sigurno da mi je značilo. Bilo bi lepo kad bi uskoro opet bili u istom timu.
Pored Žitorađe, Miloš Genčić je branio boje i Morave iz Velike Plane, Jastrebca iz Blaca, Rk Progresa i Rk Mladosti 1949. Ali, ovaj 24-godišnji golman otkriva da su trenutno njegovi planovi vezani samo za Žitorađu.
Sada sam u Žitorađi i najbitnije je da izborimo opstanak. To je primarni cilj a do naredne sezone ima vremena.
Do kraja sezone ostalo je još nekoliko kola, Žitorađa je na korak od toga da ostvari svoj primarni cilj ove sezone a to je opstanak. Sigurno je da će im u mnogome biti olakšan posao time što je trenutno Miloš Genčić u dobroj formi, i brani sezonu svoje karijere, te tako ne bi trebalo iznenaditi ako golman Žitorađe još neki put do kraja bude izabran za igrača meča ili možda u idealan tim sezone.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print