JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Lebančani „pokorili“ Leskovac

Lebane: Na dašanjem ( utorak 23 april ) takmičenju osnovih škola Jablaničkog okruga u streljaštvu koje je održano u O.Š. Kosta Stamenković u Leskovcu, učetvovali su i osnovci iz O.Š Radovan Kovaćević- Maksim na čelu sa nastavnikom Hranislavom Jankovićem . Organizator ovog kao I svih ostalih takmičenja u školskom sportu je Sportski savez opštine Lebane I Generalni sekretar Miroslav Stošić , dok je streljačko udruženje “ Gatos” I njihov predsednik kluba Saša Živković za ovo zvanično takmičenje ustupio opremu za takmičenje I bio suorgaizator takmičenja, ustvari to su njegovi članovi kuba gde treniraju dečaci I devojčice.

Lep uspeh već na prvom jednom ovakvom zvaničnom takmičenju školske omladine iz Lebana, osvojena su oba prva mesta u ekipnoj konurenciji, što bi po svoj prilici trebalo to da bude potstrek I ostalim maldim talentima koji imaju želju da se bave streljaštvom trebalo da se odluče za ovaj vrlo atraktivan sport.

U kategoriji devočica redosled je sledeći: 1 mesto: Danijela Stojković ( O,Š. Radovan Kovačević- Maksim- Lebane) sa 189 krugova. 2. Mesto: Teodora Milčić (O.Š. Kosta Stamenković-Leskovac) sa 163 kruga. 3. Anastasija Živković ( O.Š Radovan Kovačević- Maksim-Lebane) sa 149 krugova.

U ekipnoj konkurenciji za devojčice redosled je sledeći: 1.mesto: O.Š. Radaovan Kovačević- Maksim (Lebane), 2. Mesto: O.Š. Kosta Stamenković- Leskovac, 3. Mesto: O.Š. Vasa Pelagić ( Leskovac).

U kategoriji dečaka redosled prva tri mesta je sledeći: 1. Mesto: Đorđe Dinčić (O.Š. Vasa Pelagić-Leskovac) sa 149 krugova. 2.mesto: Boris Stevanović (O.Š. Radovan Kovačević-Maksim-Lebane) sa 133 krugova, 3. Andrija Trajković ( O.Š. Kosta Stamenković-Leskovac) sa 111 krugova).

U ekipnoj konurenciji redosled prva tri mesta izgleda ovako: 1. Mesto: O.Š. Radovan Kovačević- Maksim (Lebane). 2. O.Š. Kosta Stamenković-(Leskovac), 3.mesto: O.Š.Vasa Pelagić( Leskovac).

O uspehu vrednom pažnje za streljčki sport u Lebanu koji postoji samo jednu godinu sa ponosom kaže predsednik Streljačkog udruženja “Gatos” Saša Živković: Pre svega bih se zahvalio nastavniku Hranislavu Jankoviću, što je svojim pojavljivanjem na opštinskom takmičenju u Lebanu, dao signal da ovaj sport u Lebanu se nađe u one sportive pred kojim je blistava budućnost, ukoliko mi iz kluba napravimo još veću saradnju sa ne samo ovom već I sve ostale školske ustanove na teritoriji opštine Lebane. Takođe bih se zahvalio Sportskom savezu opštine Lebane na izvrednoj saradnji, posebno Generalnom sekretaru Miroslavu Stošiću, koji ima odrešene ruke od lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem. Takva saradnja daje I dobre rezultate. Narvno I mojim takmičarima čestitam koji su dali svoj maksimum na strelištu, I u Lebane smo se vratili sa oba prva osvojena mesta u obe kategorije u izuzetno jakoj konurenciji.

Ništa manje nije bio zadovoljan I nastavnik Hranislav Janković koji je samo dodao: Ovim odličnim rezultatom u Leskovcu naših takmičara u streljštvu , trebalo bi da bude potsrek svim mojim kolegama iz drugih školskih ustanova u Lebanu da iduće godine se svi pojave na opštinskom takmičenju I tako ovaj sport što više omasovimo, jer za to imamo uslove za dobar rad zahvaljujući pre svega Streljačkom udruženju “ Gatos” iz Lebana na čelu sa predsednikom Sašom Živkovićem, koji dosta ulaže sebe da ovaj sport u Lebanu zaživi što više I beleži dobre rezultate, ne samo na školskim tamičenjima već I klupskim kod nas.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print