JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Programom „Budimo korak ispred“ obavljeno testiranje mališana u Predškolskoj ustanovi “Mladost”

Tokom meseca maja Udruženje „Logo Art“ iz Beograda, u cilju prevencije, rane detekcije dece sa govorno-jezičkim smetnjama, organizovalo je u Predškolskim ustanovama naše zemlje aktivnosti usmerene ka realizaciji planiranih mera.

 

Tim povodom i opština Medveđa se uključila u program „Budimo korak ispred“, i u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ logoped je obavio testiranje dece, koju su  roditelji prijavili, čime je izvršio procenu govorno-jezičkog statusa, predložio vid tretmana, i dao odgovarajuće preporuke i savete roditeljima.

O svemu tome i daljim planovima na tu temu, održan je sastanak u kabinetu predsednika opštine Medveđe, dr Nebojše Arsića sa logopedom Aleksandrom Milošević koja je vodila program testiranja „Budimo korak ispred“, i direktorom PU “Mladost” Dobrilom Andrejević.

Nebojša Arsić je istakao da smo omogućili dolazak logopeda iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom koji je izvršio testiranje dece uzrasta od 2.5 do 7 godina, čije su testiranje prijavili roditelji. Cilj ove akcije jeste rano otkrivanje svih mališana koji imaju bilo kakav oblik poremećaja u verbalnoj komunikaciji tj. one dece koja imaju smetnje u govorno-jezičkom razvoju. Gospođa Aleksandra Milošević je opštini Medveđa uručila zahvalnicu za nesebičnu podršku i pomoć u realizaciji ovog programa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print