JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PREDSEDNIK TONČEV SE NE BOJI IZBORA

 Obeležena slava  FS RIS-a

Niš: Umesto Skupštine FS Ris-a koja je poslednjih nekoliko godina bila praksa, ovog puta je održan sastanak Izvršnog odbora, na kome su članovi ovog foruma upoznati sa mogućnostima  Izbora u FS Srbiji, tako da je samo obeležena slava FS-RIS-a na kojoj su bili prisutni svi članovi Skuptine.

O mogućnostima novih  Izbora   specijalno za naš portal ragovarali smo sa prvim čovekom FS RIS-a gospodinom Novicom Točevim koji je dao objašnjenje i spremnost da ukoliko dođe do izbra da je spreman kao prvi čovek ovog regiona i da ih sprovede kako treba. O Tome Novica Tončev kaže:

Razloga za neodržavanje Skupštine nema. Na dan državnosti  15 februara održali smo Izvršni Odbor i proslavila slavu, tradiciju koju smo nasledili koju je prvi počeo da slavi sa svojim saradnicima još pokojni Bogoljub Stepanović. Što se tiče Skupštine  mi možda očekujemo Izbore u celom FS – Srbije, pa bi pomalo bilo neodgovorno ili neozbiljno od nas da držimo  jednu , a možda naredne nedelje drugu Skupštinu. Ako FSS raspiše  Izbore  jer to nije želja  FSS več FIFA, zbog toga što se Izbori održavaju  juna meseca, pa onda hoće da usaglase svi nacionalni savezi  da naprave pre juna  meseca Izbore. Onda ćemo i mi da održimo  Skupštinu koju ćemo raspustiti  i usledeće Izbori. Ako nebude tako  mićemo ubrzo zakazati  redovnu Skupštinu . Ništa nije bilo da mi nismo hteli da je održimo. Znači nema nikavih nseuglastica  unutar FS-RIS-a. Podatak da su svi članovi Skupštine  bili na prolsavi slave to valjda govori sve. Svi su jedinstveni, jer se i minule godine radilo dobro. Imamo pozitivan bilans, tako da nema šta da krijemo, jedino je to bilo  da ne držimo dve Skuptine u roku od deset dana.

Na pitanje dali se boje Izbora i dali su spremni da ih odrade kako trebaTončev je rekao: Ne samo u sportu već u politici sam 25 godina  i svake pa i ove izbore ukoliko dođe do njih ću spremno dočekati. Ako klubovi i sportski radnici misle da u ovom trenutku ima bolji od nas  mićemo im ustupiti mesto ukoliko drugom dadu svoje glasove. Zato se nisam nikad opterećivao  Izborima  već u svake ulazim sa dozom optimizma. Ubeđen sam da ne samo da smo ostavili trag  u FS-RIS-a nego smo imali i uspeha  u radu dosdašnjem. Međutim kako kažu fudbalski radnici- delegati tako će da bude, kome budu ukazali poverenje. Uvek prepustam meto boljem  od sebe. Ja sam uprincipu skroman čovek, to što mogu  odradim, ne obećavam  mnogo. Ali moji rezultati i mojih saradnika se vide  u sportu, pa i politici, građevinarstvu, u vođenju lokalne samouprave  i u Skupštinu. Ja obično kažem  da većina ljudi  bilo to u sportu  ili politici biraju ljude koji nisu bolji od njih da nebi ih ugrozili, koji njima nisu dorasli. Naprotiv  ja biram saradnike  koji su  u mom domenu,  ili bolji od mene da bi mene izdigli još više . Jer ja sam za onu staru dobru izreku u sportu „ Tim koji pobeđuje se ne menja“  rekao je na kraju Novica Tončev predsednik FS RIS-a čijim je dolaskom ovaj region postao stabilan, bez nekih problema u radu i poslovanju.