JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TALENAT KOJI TREBA IZBRUSITI U ŠAMPIONA

Lebane: Odjednom se pre dve godine zajedno sa bratom  Milanom i ocem Srđanom pojavio  na treningu škole boksa u Lebanu,  i već na prvom treningu se videlo da u njemu da se krije nesumnjivo veliki talenat. Pokreti, želja za borbom i rad bez prigovora na treningu obadvoje davali su za pravo ocu Srđanu da podjednako veruje i jednom i drugom sinu da će jednog dana izrasti u prave boserske asove. Nekako za nijansu je odskako mlađi sin Mladen, koji je  bio nekako više zainteresovan za boks i i njegovim venama je  od prvog dana  strujala bokserska krv.

Na prvi par treninga nismo pogrešili u proceni i na svakom narednom treningu Mladen je bio sve bolji i bolji i sve što mu je  trener Darko Stanković pokazao sve je sa lakoćom upijao i nije mu trebalo više puta ponoviti jednu te istu vežbu ili tehniku u boksu. Miran tihe naravi ali u njegovim pesnicama su pravi gromovi za svoj uzrast i po svoj prilici glavno oružje u ringu biće mu upornost, dobar udarac i neustrašljivost.

Prvi put je zakoračo u sali za treninge u Lebanu novembra 2019 godine  I tu prve bokserke korake učio od trenera koga je cenio I uvažavo kao dobrog učitelja I bio je redoavn sa brataom u pratnji oca na svakom treningu među prvima su bili u sali.

Ipak u februaru ove 2022 godine menja sredinu I prelazi u BK Dubočica iz Leskovca kod trenera Srđana Timića bivšeg prvotimca Beogrdaskog Partizana I osvajača jednom Zlatne rukavice gde za kratko vreme vidno napredovao u svim bokserskim veštinama po rečima njegovog oca Srđana. Njegova verna senka je takođe stariji brat Milan koji je u kategoriji Juniora do 63 kg, takođe redovan u paru sa njim na svakom treningu I pitanje je dana kad će I Milan krenuti stopama mlađeg brata.

Mladenu je ovo druga titula prvaka države u svojoj kategoriji. Prva je prošle godine u kategoriji Pionira u Lazarevcu kada je takođe u kategoriji do 48 kg bio najbolji u zemlji I po prvi put postao prvak.

Na skoro održanom prvenstvu države u Kruševcu u kategoriji kadeta težine do 48 kg ponovo je po drugi put postao najbolji, pošto je najpre u polufinale bio bolji od takmičara iz Vojvodine koji je dotada imao 30 borbi I bio je bez poraza, što mu je pobeda trasirala put do finala.

 

 

U finalu je za protivnika imao takođe odličnog takmičara iz BK Mačva iz Šabac Čosića koji je važio za favorita u toj borbi. Međutim Mladen je bio bolji sve tri runde, ali su sudije preglasavanjem 3:2 ipak dodelili Mladenu pobedu I titulu prva države.

Mladen sa pravom očekuje poziv selektora repezentacije za mlađe kategorije za EVropsko prvenstvo koje će se održati septembra meseca u Italili, jer je svojim borbama u polufinalu I finalu dokazao da je najbolji u svojoj kategoriji od svojih vršnjaka u toj kategoriji.

Ineče o svom zasad uspehu koji beleži  Mladen kaže: Boks sam zavoleo I ako sam prvo počeo da se bavim fudbalom u mesnom klubu Jedinstvu, ali sam se odlučio za boks I nisam se bar zasada pokajao. Imam punu podršku majke Marije I oca Srđana I brata Milana koji su uvek prisutni na svakom mom nastupu. Uporedno sa treninzima koji oduzimaju mnogo vremena redovan sam učenik sedmog razreda O.Š. Radoje Domanović u mom rodnom Bošnjacu. Sport I škola moraju da idu jedno sa drugim I bar zasad to ide dobro rekao bokserski talenat  Mladen iz Bošnjaca kod Lebana koji mnogo obećava I treba takvog talenta izbrusiti jednim strpljivim radom u pravog šapiona, u šta netreba sumnjati.

Na kraju nam ništa drugo ne preostaje nego da u ime naj čitanijeg Sportskog portal jugoistoka Srbije”jugsport.net”da Mladenu poželimo da nastavi sa uspesima I da jednog dana izraste u pravog šampiona I dobrog momka koji će biti uzor mladima iz njegovog okuženja  I šire.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili