JugSport.net

sportski portal južne Srbije

OREOL NAJBOLJEG NIKOLI CVETKOVIĆU

Lebane: U Organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom lokane samouprave Lebana danas su u protorijama Doma kUlture u Lebanu izabrani najbolji sportsisti, sportski radnici i sportski kolektivi za 2022 godinu. Nagrade je urućio pomoćnik predsednika opštine lebana Goran lazarević svim nagrađenima u prisustvu predsednika Sportskog saveza Dragana Cvetkovića i Generalnog sekretara Miroslava Stošića.

Oreol najboljeg sportsiste za 2022 godinu pripao je sasvim zasluženo odbojkašu OK Radan iz Lebana Nikoli Cvetkoviću. Najbolja sportsikinja je Anastasija Živković iz streljačko udruženje “Gatos”-Lebane.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Bokserski klub Radan-Lebane. Naj uspešniji sportski kolektiv u mlađim kategorijama je karate klub Radan-Lebane. Za najboljeg trenera izabran je Nemanja Dejanović trener košarkaškog kluba Radan-Lebane. Za najboljeg sportskog radnika opštine Lebane izabran je Jugoslav Savić iz Organizacije sportskih ribolovaca “Jablanica-Lebane.

Najbolja sportska nada -pionir jer Filip Stanojević iz bokserskog kluba Radan-Lebane, člna pionirske repezenatacije Srbije.

Za najbolju sportsku nadu -Pionirka izabrana je Isidora Papović članica odbojkaškog kluba Radan-Lebane.

 

Najbolji trener mlađih kategorija je Slobodan Milošević iz Lebana, koji se ističe samopregornim radom sa mlađim kategorijama.

 

Dodeljeno je i posebno priznanje lazaru Ranđeloviću fudbaleru “Ural” iz Rusije za vrhunski sportski rezultat van teritorije opštine Lebane u 2022 godini, koji je predhodno branio boje Olipijakosa iz Pireja- Grčka.

Takođe za vrhunske rezultate van teritorije Lebane a lebančanka je priznanje je dobila Lena Zlatanović članica karate kluba “Unsu” iz Leskovca koja je u tom klubu postigla zapažene rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima.

Dušanu Cvetkovići u Milanu Vasiljeviću profesorima fizičkog vasitanja dodeljeno je priznanje za zasluge u afirmaciji školskog sporta u 2022 godini u opštini Lebane.

 

Nagrada za životno delo iz oblasti sporta dodeljena je Predragu Cvetkoviću bivšem fudbaleru Radana i saveznom sudiji iz Lebana, koji je ostavio dubok trag u fudbalu repezentujući svoj grad Lebane.

Podsumno priznanje dodeljeno je Slavoljubu-Caki Deniću za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta i fizičke kulture , razvijanju i unapređeivanju vaspitnog rada, i zastupanje interesa sporta u sportskim organizacijama. Bio je dugogodišnji fudbaler , jedno vrem ei predsednik FK Radana iz Lebana , a brani je jedno vreme i boje gFK Dubočice iz Leskovca.

Specijalno priznanje dodeljeno je i Sportskom savezu Srbije za izuzetne zasluge u razvoju sporta u opštini Lebane.

Po završetku dodele priznanja u ime nagrađenih prisutnim ase obratio Jugoslav Savić iz Udruženje sportskih ribolovaca “Jablanica” -Lebane, koji se zahvalio u ime svih nagrađenih Sportskom savezu i lokanoj samoupravi u Lebanu koji su dodelili ove nagrade za 2022 godinu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print