Одржана седница Међуресорне радне групе

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре, Горан Весић председавао је заједничком седницом две владине радне групе – за програм интегралног развоја Овчарско-кабларске клисуре и за програм интегралног развоја јужне и западне Србије.

Седници је приствовао председник општине Медвеђа, Драган Кулић, као и представници осам локалних самоуправа – Чачка, Kраљева, Лесковца, Прокупља, Kуршумлије, Лебана, Бојника и Лучана.

За реализацију пројеката, Министарство је укупно издвојило 1,4 милијарде динара. Kонкурс ће бити расписан у јануару и ових девет локалних самоуправа моћи ће да се пријаве, а новац ће бити усмерен на најбоље пројектe.

Весић је рекао да је пројекат интегралног развоја различитих делова Србије покренулa премијеркa Анa Брнабић, а Министарство које га води је прихватио са задовољством, јер је најважније подједнако развијати сваки део Cрбије

На челу Радне групе за програм развоја јужне и западне Србије налази се државни секретар у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре, Драган Стевановић.

“Заједно са локалним самоуправама биће дефинисано које ћемо пројекте радити у 2023. години, а наставићемо и даље, у 2024. и 2025. и сигуран сам да ће се овај пројекат ширити и да ће се придружити и друге општине и градови”, рекао је министар Весић.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net