JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Srpskoligaši iz Lebana ovih dana kreću sa pripremama

RADANOV BEG SA DNA TABELE

Lebane: Zimska pauza je na samom isteku. Srpskoligaši Radan iz Lebana I Jedinstvo iz Bošnjaca se u veliko pripremaju za početak zimskih priprema, kako bi što spremnije dočekali start prolećnog dela prvenstva u Srpskoj ligi istok, koja će po svoj prilici početi polovinom marta. Stariji Srpskoligaš Radan je u ko nikad dosad u vrlo teškoj situaciji kad je reč o opstanku. Poslednji je na tabeli s samo osam osvojenih bodova. Tako da mu na proleće predstoji grčevita borba za opstanak. Uprava kluba na čelu sa predsednikom Nebojšom Stankovićem sigurno nije sedela skrštenih ruku tokom zimske pauze.

Iz nekih njihovih opravdanih razloga nisu hteli ništa da izjave za javnost. Pominju se neka pojačanja, međutim sve to žele da obelodana na samom startu priprema. Po nekim informacijama početak priprema je predviđen za 2 februar, kada će biti obelodanjena koaj su ta pojačanja, koje otišao iz kluba. Po svoj prilici biče I novi stručni štab “ zelenih” iz Lebana.Uprava kluba ima odrešene ruke oko pojačanja, od lokane samouprave u Lebanu kako bi se izbeglo ispadanje iz lige.

 

Drugi klub mlađi , ali daleko uspešniji u prvoj polovini prvenstva Jedinstvo iz Bošnjace ( opština Lebane) po svoj prilici osloniće se na sopstveni igrački kadar iz jesenjeg dela prvenstva, ma da se pominju I neka pojačanja, kada je osvojeno 28 bodova, što se može smatrati uspehom ovog kluba, na čijem je čelu šef struke Srđan Kocić, koji je jesenas znalački vodio tim. Takvim uspešnim radom polusezonu je sa svojim klubom završio u gornjem delu tabele. Pripreme za prolećni deo prvenstva po rečiam šefa stuke Kocića zakazane su da zvanično počnu u nedelju 27 januara na stadinu u Bošnjacu, gde će se i obaviti čitav tok priprema za prolečni deo prvenstva, u kome ulaze takođe sa ciljem da se sačuva status Srpskoligaša, po svoj prilci nije neostavrljivo, za razliku od “ starijeg brata” iz Lebana , koji će morati da proliju mnogo, mnogo znoja, truda I rada u ostvarenju svog cilja.

Kao i predhodne, tako I ove godine lokalna samouprava u Lebanu je izdojila dovoljno sredstava za takmičarsku 2019 godinu, tako da će oba kluba ući nesmetano najpre sa pripremama, potom I sa takmičenje u prolećnom delu prvenstva Srpske fudbalske lige istok, sa jednim ciljem da se ostane tu gde su sada među Srpskoligaše.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print