JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DVE BRONZE ZA SESTRU I BRATA IZ LESKOVCA

IVER NE PADA DALEKO OD KLADA

Leskovac: Zadnjih dana u 2022 godini održan je tradicionalni “Gala Kup” Srbije u powerliftingu u Zaječaru gde je učeće uzelo preko 100 najjačih takmičara iz cele Srbije i inostranstva . Inače ovo je zvanično IPF takmičenje u 3 discipline (čučanj, benč i mrtvo dizanje) gde je pobednik onaj koji podigne najviše tojest ukupno u sve tri discipline zajedno. Zbog velikog broja učesnika ovogodišnji turnir je traja 2 dana za razliku od predhodnih godina gde je trajao samo 1 dan.

Predstavnici XL -a iz Leskovca na ovom prestižnom takmičenju su bili njegovi najmlađi članovi i takmičari inače rođeni brat i sestra Andrija Milenović – Subjunior(18 godina) i Anđela Milenović -junior (19 godina) i ovo im je prvo takmičenje u ovoj disciplini tojest trijatlonu.

Trener i vođa ovih tenejdzera je bio dr. sporta i fizičke kluture Predrag Milenović “alfa i omega” XL kluba sportova i snage iz Leskovca ujedno i njihov otac, tako da iver ne pada daleko od klada.

Sa dignutom kilažom: Čučanj : 107,5, kg, Benč -100kg, Mrtvo dizanje 162, 5, Total – 370 kg.

Naša Anđela Milenović najmlađa juniorka (19g), osvojila je takođe bronzanu medalju i 3 mesto na svom prvom takmičenju u kategoriji juniora do 76 kg. sa sledećeim rezultatima: Čučanj -80 kg, Benč 52,5, kg, Mrtvo vučenje -107,5 kg, Total 240 kg.

Anđela Milenović je innače zvanični personalni trener u ovom klubu i odličan student umetnosti sa prosekom 9, 88.

Želimo im puno uspeha u buduće na svim poljima.

Dok u ime naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije  „Jug Sport.net“ želimo im uspešnu narednu 2023 godinu i da im a na grudima umesto bronze sijaju zlatne medalje na svim takmičenjima.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print