JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lider Zona – zapad ozbiljno se priprema

LIDERSKA POZICIJA DO KRAJA

Kuršumlija: Lider jesenjeg dela prvenstva  u Zona- zapad OFK Kosanica iz Kuršumije koja je jesenji deo prvenstva zatvšila sa četri boda prednosti, nad drugoplasiranim OFK Topličaninom iz Prokuplja . Možda je jesenji remi bez golova u Prokuplju više odgovao domaćinu. Gosti su propustili nekoliko odličnih prilika. Da su taj duel rešili u svoju korist , sedam bodova bi bila velika prednost, uz podatak da se drugi duel igra na proleće u Kuršumliji.

Ovako proleće koje je pred nama , po svoj prilici doneće dosta uzbuđenja.  Lider iz Kuršumije je u ovom zimskom prelaznom roku ostao bez trenera Bojana Pećaranina, kao i Marka Poovića i Save Lućića koji su upravo pristupili  najvećem rivalu za naslov prvaka OFK Topličaninu.

Uprava kluba nije sedela skrštenih  ruku, za šefa struke angažovali su Ivicu Čurčića trenera iz Blaca, koji je od prvog dana krenuo žestoko sa radom, sa željom da se zadrže tu gde jesu na  tabeli.

O proteklom delu priprema šef struke Ivica Ćurčića kaže: Sa pripremama smo počeli drugog februara. Kompletan tok pripreme  odradićemo u Kuršumliji. Odigrali smo jednu premijernu utakmicu u Žitorađi koju smo dobili  sa 4:0 , na kojoj se pokazalo  da smo jedan kompaktan tim, koji će sve učiniti da se zadrži na liderskoj poziciji. U planu smo da odigramo još četiri do pet kontrolnih utakmica, kako bi se iskristalisao najbolji tim za proleće. Verujem da ćemo i psihički i fizički biti spremni, kao što je bilo jesenas. Tako da smo svi u klubu ubeđeni da ćemo se na kraju plasirati u viši rang takmičenja. Ljubitelej fudbal u Kuršumliji pozivam da  dođu na naše utakmice  i uživaju u našim kvalitetnim fudbalskim partijama.

Čovek koji je zadužen da klupske obaveze fukcionišu kako treba je svakako predsednik kluba Radovan Rakojević koji je rekao:  Sa pripremama smo počeli na vreme. Mislim da ćemo sa dobrim pripremama spremno dočekati start prvenstva. Ubeđen sam da ćemo sačuvati lidersku poziciju na tabeli. Postoji nekih nagoveštaja da upravu kluba pojačamo sa još nekim članom  kako bi sve fukcionisalo kako treba. Odlazak trenera i dva igrača u Prokuplje nimalo nas nije poremetio u našim ambicijama koje gajimo. To je da Kuršumliji ponovo podarimo člana Srpke lige. Svi smo svesni da će na proleće biti mnogo teže , nego jesenas ali verujem u naše momke, oni su ti na kojima je zadatak da se dobrim igrama oduže  za sve ono što smo im omogićili da se što bolje pripreme za drugi deo prvenstva.

Šef stuke Ivica Ćurćić na raspolaganju ima ovaj igrački kadar: Golmani Bojan Šejić, Nikola Spalević, Andreja Stamenković , kao igrači: Sava Milićević, Bratislav Lukić, Nikola Gvozdenović, Slobodan Đorđević, Zvezdan Novaković, Aleksandar Milić, Luka Miletić, Nikola Jovanović, Jovan Jovanović, Vladimir Kocić, Ljubisav Vučković, Nikola Radovanović, Lazar Topalović, Dejan Arsenijević, Nikola Spasić, Uroš Pavićević, Marko Petrović, Aleksandar Rajković, Bogdan Savić, Filip Vukašinović.

Ko će prvi na cilj ostaje da se vidi na proleće . Borba dva tima iz Topličkog okruga po svoj prilici biće  do samog kraja. Zona – zapad koja će već u narednom prvestvu biti prošlost, s obzirom da se na teritoriji FS RIS formiraju nove četiri zone. Ko će od ova dva tima  OFK Kosanica  ili OFK Topličanin stepen više  svakako ko bude više pokazao na samom terenu.

V. STEVANOVIĆ

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print