JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Poraz koji pokazuje snagu Bojničana

DRUGA STONOTENISERSKA LIGA GRUPA  A

SK Pusta reka- SK Palilula (Niš) 0:4

Bojnik: Hala sportova u Bojniku. Igrano bez prisustva gledalaca. Rezultat pojedinačnih susreta:

1.Vojkan Vukmirović- Kristijan Stanojkovski 2:3 ( 11:6, 13:15, 12:10, 2:11, 6:11),

2.Vladan Živković- Auzs  Tisos Rinotis   0:3 ( 4:11, 2:11, 9:11).

3.Dragan Đorđević- Mirko Stojčić  2:3 ( 14:12, 11:8, 7;11, 9:11)

4. Nebojša Ilić – Aust Tisos Rinotis 0:3 (  4:11, 5:11, 6:11)

Derbi ove lige odigran u Bojniku zasluženo je pripao gostima iz Niša koji u svojim redovima imaju dva repezentativca Stojanovskog iz Makedonije desetostukog prva države i repezentativca iz Grčke  Rinotisa kojima su stonoteniseri iz Bojnika pružili dostojan otpor   i pored toga što je rezultat visok, odnos snaga na ternu nije tako bio ubedljiv po goste iz Niša.

U prvom duelu Vukumirovića i Stojanovskog vodila se bespoštedna borba i Stojanovski je do pobede došao tek u petom setu. Prvi set pripao  je domaćem stonoteniseru , drugi gostujućem da bi u trećem setu Vukmirović ponovo bio bolji. U ćetvrtom i petom setu Stojanovski je bio bolji i rezultaom 2:3 pobedio.

U drugom meču   domaći stonoteniser Živković  nije imao nikakve šanse protiv Grčkog repezenativca  koji je bio bolji u sva tri seta, pogotovu u prva dva, dok je u trećem Živković bio poražen sa samo dva poena razlike. Zaslužen poraz a sve četitke igraču iz Grćke za igru i fer ponaašnje za vreme meče, dok se to nebi moglo reći za Stojanovskog u prvom meču kada je zbog protesta zaradio i žuti karton.

U trećem meću dule dva poznanika Đorđevića kod damaćih i Stojčića kod Palilule koji je strpljivom igrom dobio stonotenser iz Niša sa 3:2. Prva dva seta su pripala Đorđeviću i ćinilo se da će domaćin doneti svom timu prvu pobedu.

Međutim tako nije mislio gost iz Niša, koji je posle voćstva Đorđevića od 2:0 preokrenuo rezultat u svoju korist i slavio zasuženo sa 3:2.

Četrti meć između Nebojše Ilića  i  Rinotisa brzo je završen pobedom repezentativca Grčke sa 3:0  i  tako gosti iz Niša su slavili maksimalnim rezulatom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print