JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Pirotski matine derbi kola

SUBOTA od 15 h

Bogovina: BSK – Lužnica

Leskovo: FK Polom – FK Senjak

Kladovo: Đerdap- OFK Slatina

Knjaževac: OFK Knaz- OFK 019

NEDELJA od 15 h

Pirot: Tansko Rajić – Jedinstvo(P)  u 11h

Bela Palanka: Rajko Mitić- Hajduk Veljko

Bor: OFK Bor 1919 – Brodoremont

Štubik: Branik- Balkanski

U Zona-istok ovog vikenda na programu su utakmice 19 kola  po četiri u oba dana vikenda, tako da ima mnogo intresantnih duela. Svakako derbi kola je onaj duel u Pirotu gde će u jutarnjem matineu snage odmeriti dva tima lider prventava  Tansko Rajić i Jedinstvo koje je tu negde na sredini tabele, ali takvi dueli  su uvek  krajnje neizvesni.

Prvog dana vikenda u subotu na programu su četiri utakmice. Prvi par je u Bogovini gde BSK dočekuje Lužnicu iz Babušnice. Oba tima su u samom dnu tabele, pa pobeda jednog tima bi bodovi značili duplo osvojeni. U ovom duelu favorita na papiru nema . Po svoj prilici pobediće tim koji pokaže bolje znanje umeće.

U Leskovu FK Polom dočekuje FK senjak iz Pirota koji je   takođe u zoni ugroženih timova uz Polom koji je „fenjeraš“ , pa je to još jedan derbi timova sa začelje tabele i pobedik će biti  tim koji ima više želje i umeća za pobedom.

Treći par prvog dana je u Kladovu gde Đerdap dočekuje OFK Slatinu . Oba tima su u gornjem delu tabele , tako da je favorit na papiru domaćin, pogotovu što tim iz Slatine kod Bora igra slabo ovog proleća na gostovanju.

U Knjaževcu Knjaz iz  Trgovišta   koji igra kao domaćin ugostiće tim iz Zaječara OFK 019 koji su bodovno   u prednostu nad domaćinom , ali domaćinu što bi se reklo „gori pod noge“ bodovi su mu preko potrebni i ukoliko želi beg ka sredini tabele mora da juriša na pobedu.

Drugog dana vikenda, već u jutarnjem matineu u Pirotu komšiski derbi između lidera na tabeli koji smo već najavili na početku, samo neka donese dobar fudbal i neka pobedi ko bude bolji.Da protekne u fer i korektnoj igri oba tima.

Još jedan kandidat za lidersku poziciju na tabeli Hajduk Veljko iz Negotina gostuje u Beloj Palanci gde će mu domaćin biti Rajko Mitić koji je trenutno na tabeli na šestoj poziciji i uz onog duela u Pirotu trebao bi da u ovom kolu donese još jednu dobru fudbalsku predstavu.

U Boru treći kandidat za lidersku poziciju dočekuje Brodremont iz Kladova koji je takođe u gornjme delu tabele ali je po svoj prilici izraziti favorit domaćin, koji nesme da ništa prepusti slučaju, već mora da pobedi kako bi ostao u konurenciji za sam vrh tabele  u  ovoj zoni.

Posledni par je duel u Štubiku između domaećg Branika i Balkanskog iz Dimitrovgrada , gde su gosti favoriti  i treba očekivati sigurnu pobedu na ovom gostovanju, sve drugo bilo bi iznenađenje.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print