JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Piroćanci žele beg sa dna

Jedan od prvoligaša sa FS RIS-a, Radnički iz Pirota u zimskom prelaznom roku nije sedeo skrštenih  ruku. Generalni sekretar Dragan Janković sa trenerom Goranom Lazarevićem i predsednikom kluba  Zoranom Nikolićem, nisu sedeli skrštenih  ruku. Položaj na tabeli iz jesenjeg dela prvenstva nije nimalo dobar. Jesen su  završili na čak 14. mestu sa 14 osvojeih bodova na 15 utakmica zabležili su 4 pobede, 2 remija i čak 9 poraza uz negativnu gol razliku 12 datih i 21 primljeni pogodak.

U zimskom prelaznom roku Radničkom su pristupili Filip Stojanovski iz skopskog Vardara, Žarko Žerađanin iz Inđije, Jordan Jovanović iz šabačke Mačve, Miroslav Stamenković iz Jagodine, Zlatko Lišćević iz Prigrevice, Stefan Petrović iz Istočnog  Sarajeva, Milan Nikolić iz Manile (Filipini). Redove “ belih” napustili su: Emerur Emeka, Miloš Srnić, Stefan Ćirić, Nemanja  Matović, Miloš Živanović, Luka Petrović.

Prolećnu borbu za bodove Radnički počinje 10. marta kad u goste dočekuje “fenjeraša” na tabeli, ekipu Teminić 1924. Biće to dobra prilika da se pobedom započne borba bega iz opasne zone ispadanja za Piroćance.

„Verujem da smo u prelaznom roku dobro odradili  kad je reč o pojačanjima za prolećni deo prvenstva“ kaže generalni sekretar Dragan Janković i nastavlja: „Cilj nam je da obezbedimo opstanak u Prvoj ligi Srbije. Već iduće godine ćemo pokušati da se izborimo da postanemo članovi Super lige Srbije. Do kraja priprema predstoji nam odigravanje kontrolnih utakmica  za koje već imamo raspored.“

„Sezonu ćemo otvoriti sa lokalnim zonašem Tanaskom Rajićem 10. februara u Pirotu. Potom 14. februara igramo sa Budućnošću iz Popovca, takođe u Pirotu. Zatim 21. februara  idemo na jedino gostovanje u Paraćin, gde ćemo odigrati kontroli susret sa Jedinstvom. Ponovo smo domaćini ekipi Železničara iz Pančeva 25. februara, da bi tri dana zatim ugostili Jedinstvo iz Bošnjaca. Utakmica kao generalna proba pred početak prolećnog dela je  3. marta sa ekipom Moravac-Orion iz Mrštana.“