JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PČINJA PONOVO OŠTEĆENA

SRPSKA LIGA ISTOK

 

PČINJA- SFS BORAC 1:3 (1:1)

 

Vlasotince: Stdion u Rosulji. Gledalaca 50. Sudija: Sudija Stefan Vukumirović ( Despotovac). Strelci: D. Arsić u 38, za Pčinju, a Zlatković u 20, 64 oba (KU), i Simić u 68 za SFS Borac. Žuti kartoni: Vasiljević, Arsić, Pešić Arsenović (Pčinja), Milenković ( SFS Borac), Crveni kartoni: Ćirković u 60 i Hristić u 63 min. ( Pčinja).

 

PČINJA: Mihajlović, D. Arsić, Ćirković, Stajić (N. Arsić), Vasilković, Savić, Marković ( Stefanović), Arsenović (Stoiljković), Đorđević (Pešić), Hristić, Mansijev.

 

SFS BORAC: Milovanović, Milenković, Gajić, Veljković, Simić, Vučić, (Petrović ), Zlatković, Marković, (Radovanović), Svrzić, Mirkailo ( Milojković), Vuletić

 

Ono što su fudbaleri Pčinje doživeli na svom terenu u susretu sa Dunavom , na žalost njihovu i opšte fudbala na jugoistoku Srbije je žalosna priča, da se jedan klub na takav način se izbaci iz Srpske lige istok zahvaljujući pre svega lošim suđenjem. Uredu možda treba i opravdati to suđenje da je recimo na Opštinskoj ligi gde su sudije početnici i grešeke su evidentne, al da se ovako greši jedan sudija kao što je recimo juče bio Stefan Vukmirović iz Despotovca,koji je da bi došao do srpske lige prešao nekoliko rangova to je čista i očigledna namera da se jedan klub satanizuje. Dosuditi dva penala na koji su uslovni domaćini oštro protestvovali, jer ako sudija smatra da su oni nepoznavaoci fudbala zato što su iz jednog malog mesta grdno se je prevario. Isključena su im i dva igrača, verovatnozbog protesta na odluke sudije, koji ima sva prava na terenu. Pčinja je tim sa dugom fudbalksom tradicijom i vodi je jedan iskusni i pošten sportski radnik bivši fudbaler predsednik Miodrag Đorđević. U ovom slučaju nebih krivio nikog drugog nego sudiju, sa čijim se lošim suđenjem slažu i ostali moji kolege ,  sa ove utakmice. Utakmica je prekinuta u 80 minutu zbog nedovoljnog broja igrača koji nisu mogli da nastave susret i svo drvlje i kamenje ponovo će pasti na Pčinju da je to namerno uradila, čak će zbog toga možda i biti kažnjena. Verovatno nisu imali više snage da istrpe loše suđenje pa su morali da na taj način prekrate sve njihove muke i ono što imje priređivano u Vlasotincu. Sudija će po svoj prilici možda biti kažnjen možda i ne , a jedan uzoran fudbalski kolektiv će na ovako sraman način napusptiti Srpsku ligu i od idućeg prvenstva se takmičiti u Zona jug koja će brojati od sadašnjih 18 klubova samo 12 po odluci koju je donela FS RIS po ugledu na region FS RZS.

Žalosno i zato nam fudbal pada sve dublje i dublje, zato što se počelo sa ovakvim dešavanjima koji prosto klubove teraju da istupe iz takmičenja, jer zašto se pripremati ulagati sredstva, kada dođe jedna osoba i sve ti taj tvoj trud upropasti. Posle ispadamo mi krivci novinari koji pišemo časno i pošteno za javnost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print