Pčinja pevajući iz Knjaževca

ТИМОЧАНИН – ПЧИЊА

1 : 2 (0 : 1)

 

Књажевац, Стадион: Градски  СУДИЈА: Кликовац Митар (Ниш) 7, Стрелци: Драгићевић у 72 мин. за Тимочанин, а Величковић у 37 и Арсић у 67 мин. за Пчињу. Жути картони: С.Стојановић, Милошевић, М. Стојановић и Стојадиновић, (Тимочанин), Крстић, Н. Арсић, Величковић и Н. Арсић (Пчиња).

 

ТИМОЧАНИН: Јеремић 7, Милојковић 6,5 С. Стојановић 7, Ср. Ранђеловић  6,5 (од 65 мин. Драгићевић 7), Славковић 6,5 Стојадиновић 7, Златковић 6, Ст. Ранђеловић 6,5 од (46 мин. Анђелковић 6,5) Балтић 7, Милошевић 6,5 М. Стојановић 7.

ПЧИЊА: Михајловић 7, Цветковић 6,5 Смиљковић 7, Арсић 7, Крстић 7, Тасић 6,5 Стоиљковић 7 Чуковић 6,5 Митровић 7(од 90 мин. Ђорђевић -), Величковић 7,5 Анђелковић 6,5 (од 60 мин. Никола Арсић 7)

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Петар Величковић (Пчиња)

 

Одлична фудбалска представа у Књажевцу. Тимочанин је на мегдан Пчињи изашао са подмлађеним саставом без неколицине стандардних првотимаца који су због болести и картона одсуствовали али то не умањује победу силних гостију из Трговишта.

Прво полувреме је протекло у равноправној игри где се играло углавном на средини терена. Домаћи тим је пропустио две прилике на почетку. Гости су почели да прете Јеремићу од средине полувремена. Најпре је шансу имао Величковић али је шутирао преко гола. У 35 минуту Арсића блоком спречавају играчи домаћег тима.

Играо се 37 минут када је Величковић упутио добар шут из слободног ударца. Лопта је имала улазну путању и завршила у супротни угао  гола неопрезног Јеремића.

До краја првог дела виђен је шут Балтића али и добра интервенција Михајловића.

У последњим тренуцима првог дела истакао се Јеремић одбранивши незгодан приземни шут Смиљковића.

Друго полувреме је почело жестоким атацима домаћих ка голу Михајловића али су боље шансе за погодке пропустили гости, најпре у 53 минуту Митровић, а потом добру контру не користи Крстић.

Славковић је у 61 мин. извео ударац из угла. Лопта се прошетала кроз петерац Пчиње али то нису успели да искористе нападачу домаћег тима.

У 67 минуту гости изводе брзи контранапад преко Митровића који несебично прослеђује лопту до „резервисте“ Арсића а овај рутинерски по земљи шаље лопту у мрежу немоћног Јеремића.

До краја утакмице играчи Тимочанина дали су све од себе не би ли поправили резултат. Ређали су се напади стварале шансе али до 73 минута Михајловић је остао несавладив. А онда након доброг центаршута Милоша Стојановића добра реакција Петра Драгићевића и лопту ударцем главом шаље у мрежу гостујућег голмана.

 

 

Аца Стојанов

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net