JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ODRŽANA KOMNFERENCIJA KLUBOVA ZONE JUG

Doljevac: Danas je u protorijama Narodne Bilbioteke u Doljevcu održana Konferencija klubova Zone jug na kojoj su bili prisutni 14 od 16 klubova. Pozivu se nisu odazvali FK Pusta reka iz Bojnika i  FK Nebeski Anđeli iz Vranja, tako da je Konferencija imala potpunu većinu za rad.

Dnevni red se sastojao od šeset tačaka a Konferenciji je rukovodio privremeni organ uz prisustvo većina članova ali su učešće u radu uzeli uglavnom Generalni sekretar Ivan Hadzi Đorđević, Ivan Nikolić i Komesra Bratislav Ranđelović koji se kratko osvrnuo.

Po usvajanju dnevnog reda prisutni su upoznati sa Odlukama IO FSS i IO FS RIS za zonske lige.

Takođe su delegati upoznati sa propozicijama takmičenja i Kanedarom za za jesenji deo prvenstva za takmičarsku 2022/23 godinu. Prvenstvo počinje 13/14 avgusta a završava se 19/20 avgusta bez jednog vanrednog kola. Znači igraće se svakog vikenda.

Bilo je i informacije o Troškovniku FSRIS za period od 01.07. – 31 12. 2022 godine.

A potom se pristupilo izvlačenju  takmičarskih brojeva , gde je bilo nekoliko dirigovanih brojeva zbog zahteva pojednih klubova, koji su domaćini na jednom terenu poput  OFK Kosanica i Gracko, kao i Trnovac i Lugina.

Takmičarski brojevi imaju sledeći redosled: 1. Mladost(Vinarce), 2. Gradsko ( Staro Gradsko), 3.Sloga(Leskovac), 4.Radan (Lebane),5. Morava ( Vladičin Han) ,6.  Alakince(Alakince)  7. Lugina(Preševo), 8. Jedinstvo(Gornje Stopnaje), ). Plantaža Donje Stopnaje), 10. OFK Kosanica  (Kuršumlija), 11. Žitorađa(Žitorađa), 12. Jablanica (Medveđa), 13. Nebeski Anđeli(vranje) 14. Pusta reka (Bojnik), 15. Trnovac(Trnovci), 16. Svetlost(Badnjevac)

Tako da raspored za prvo kolo izgleda ovako 13/14 avgusta.

Vinarce: Mladost- Svetlost

Kurđumlija: Gradsko – Trnovci

Leskovac: Sloga- Pusta reka-

Lebane: Radan – Nebeski Anđeli

Vladičin Han: Morava – Jablanica

Alakince: FK Alakince- Žitorađa

Trnovci: Lugina- OFK Kosanica

Gornje Stopnaje: Jedinstvo – Plantaža

Po četvrtoj dnevnoj tačci Izbor delegata u Skupštinu FSRIS-a bilo je dva predloga. Predstavnik Radana iz Lebana Dragan Momirović preložio je domaćina Konferencije Dejana Dinića, dok je predstavnik Morave iz Vladičinog Hana Ljubiša Stanković predložio predstavnika iz FK Alakince koji je na Skupštini bio poslat inače aktivan fudbaler nije funkcioner, što ću i obrazložiti u daljem tekstu. Glasanjem 9:5 za delegata je dobio predstavnik iz FK Alaknce.

Međutim na pritanje Generalnog sekretara Ivana Hadzi Đorđevića kako se zovete dotični je odgovorio citiram: Ja sam poslat po zadatku sad nemogu da vam kažem ime reći ću vam kasnije , ja sam aktivan fudbaler kluba. Nameće se pitanje dali je ovaj izbor validan i dali može biti izabran delegat koji nije prisutan na Konferenciji i da delegat koji  predstavlja klub nezna ime svog kandidata za delegata u Skupštini FS RIS-a.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print