JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Nova tri boda za Lebančane

Bošnjace- Gledalaca 800. Sudija:Dušan Miladinović ( Niš) 8. Stelac: Nemanja Smiljković u 66 min. Žuti kartoni: Cakić, Dinić, Marković ( Jedinstvo), Stevanović, Cvetković, Lapčević, ( Radan). Crveni karton: Z. Stanković u 8o min ( Jedinstvo ).

FK JEDINSTVO: Mišić 6, Cakić 6,5 ( Stoiljković-), Kostić 6,5, Aleksov 6 ( M. Stanković -), Dinić 7, Mitrović 6,5 Kostadinović 6,5, Marković 6, Stojanović 6 , Z. Stanković 6.5.

FK RADAN: Sokolović – Janković 8, Stoiljković 7, Dodić 7, Mitić 7, M. Stevanović 7, Milošević 7( Dojčinović 6 ), Cvetković 6,5, Stefan ( S) Kostić 7 ( Lapčević -), Nemanja Smiljhković 7,5 ( Savić -), M. Stanković 6, Stefan (T) Kostić 7.

Igrač utakmice. Sokolović-Janković

Komšijski derbi ujedno i duel dva tima u borbi za očuvanje statusa Srpskologaša pripao je fudbalerima Radana iz Lebana, koji su pre svega imali na golu nesavladljivog golmana Sokolovića- Jankovića, koji je bio centralna figura utakmice u Bošnjacu.

Sve je počelo u korist goste iz Lebana, kad je u 8 minutu sam sebi stvorio priliku Stefan (S) Kostić, izbio sam pred gol Mišića, međutim njegovu nameru na koji način želi da ga savlada je prozo I ukrtio na najbolji mogući način taj udarac.

Tek u 35 minutu idelna prilika za domaćina, kad se u njoj našao Mile Stojanović, zamalo je zakasnio da sa nekoliko mrtara ubaci loptu u mrežu gostiju iz Lebana. Tako se, na odmor se otišlo bez golova, sa po jednu izrazitu šansu na obe strane.

U drugom delu prva idelna prilika za domaćina. U njoj se našao Marković, oči u oči sa golmanom Sokolovićem. Jankovićem, koji je ponovo izašao kao pobednik.

Igrao se 61 minut igre, kad je posle odlične kacije navalnog reda domaćina pred gol Lebanča sam izbio Aleksov, šutirao je iz sve snage. Svi su videli loptu u mreži gostiju, međutim golman Sokolović – Janković je ponovo izvanrednom intervencijom izbacio loptu u korner, kad su je skoro svi videli već u mrežu.

Odluka o pobedniku usledila je samo pet minuta kasnije. U prodoru je bio kapiten Miloš Stanković, koji je nepropisino zaustavljen na nekih 25 metara od gola domaćina. Slobodan udarac izveo je Nemanja Smiljković I pogodio sam gornji levi ugao nemoćnog na golu Mišića. Pogodak za nova tri boda koja dva kola pre kraja mnogo znače za Lebančane. Samo nekoliko minuta kasnije ponovo je slobodan udarac izveo strelac jedinog gola ali je ovog puta golman Mišić bio na pravom mestu i ukrotio taj udarac.

U preostala dva kola Jedinstvo gostuje u Soko banji Ozrenu i u poslednjem kolu dočekuje Trstenik PPT, dok Radan na svom terenu igra nardnog vikenda sa Moravac – Orion i u posednjem kolu gostuje u Popovac kod Niša gde će za protivnika imati domaći Budućnost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print