JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Topličanin ima meč loptu

Narednog vikenda koji je pred nama u Zona-zapad igra se 28 kolo gde se i dalje nastavlja grčevita borba za titulu prvaka između dva kluba. Lider je trenutno OFK Topličanin, dok je na drugoj poziciji SFS Borac iz Paraćina. I jedan i drugi tim imaju po 69 bodova. Prokupčani gostuju ovog vikenda( nedelja) u Aleksandrovcu gde se sastaju sa Župom, dok Paraćinci na svom stadionu dočekuju Jedinstvo iz Mijatovca, gde su izraziti favoriti i po svoj prilici u predposlednjem 29 kolu u Prokuplje će otputovati sa 72 osvojena boda. Dali će OFK Topličaninu takođe poći za rukom da pobedom u Aleksandrovcu u „duelu godine“ uđe sa identičnim bodovnim saldom od 72 boda. Ostaje da se vidi posle nedeljnih utakmica.

Da podsetimo trenutni položaj na tabeli je ovakav: OFK Topličanin je lider sa 69 bodova. Na 27 utakmica zabeležili su 21 pobedu, šest puta su igrali nerešeno, dok gorčinu poraza nisu nijednom osetili. Imaju inpozantnu gol razliku čak 92 data gola i samo 18 primljenih. To znači pozitivnu gol razliku čak 74 pogodaka.

Drugoplasirani tim na tabeli SFS Borac iz Paraćina ima takođe 69 bodova. Na 27 odigranih utakmica zabeležio je 22 pobede (jednu više od lidera) ali ima tri remija i dva poraza . takođe imaju i oni dobru gol razliku moglo bi s ereći približnu 86 datih i 24 primljena gola. Pozitivna gol razlika 62 gola, znači 12 golova slabija od lidera. Znači oba tima su u Zona–zapad pokazali svoju superiornost nad ostalim timovima, pa se sa pravom nadmeću do kraja ko će se okititi titulom prvaka.

Duel u Prokluplju naredne nedelje ( 03.06.2018) je bitan i za jedan i za drugi tim pobeda ih vodi u Srpskoligaškom društvu. U Paraćinu jesenas je bilo bez pobednika (2:2) pa je tako domaćin OFK Topličanin u velikoj prednsti. Ako pobedi u nedelju u Aleksandrovcu njemu odgovara i remi bez golova ili 1:1 pa i recimo 2:2 identično kao u Paraćinu u tom slučaju odlučuje gol razlika. Trenutno je u prednost OFK Topličanin, koji ima bolju gol razliku.

O predstojećem raspletu prvi čovek OFK Topličanina Mirko Ćeranića kaže: Mi u klubu ne razišljamo još o toj utakmci godine kod nas u Prokuplju sa ekipom SFS Borca iz Paraćina. Nama u nedelju predstoji gostovanje u Aleksandrovcu i tek posle te utakmice koja je za nas vrlo bitna okrećemo se duelu sa Paraćioncima. Smatram da smo mi u prednsti. Oni su još od pre nekoliko kola počeli da najavljuju u sredstima informisanja da su Srpsloligaši. Mi tako nešto još uvek nemožemo da kažemo, već ćemo to reći na terenu, kada dođe vreme za tu utakmicu odluke. Kao prvi čovek kluba smatram da smo dosad dobro odradili na terenu. Jedini smo tim bez poraza u ligi, što govori da smo vrlo dobro organizovani i spremni za viši rang takmičenja. Prokuplje kao grad koji voli fudbal to zaslužuje, da se vratimo najzad na mesto uspeha. Da ponovo tribine našeg stadiona budu pune, atmosfera da bude kako je to nekad bilo. Verujem da smo na dobrom putu da tako nešto ponovo vratimo našem gradu. Verujem u naše igrače, ubeđen sam da će sve dati od sebe da i u preostale tri utakmice do kraja zabeležimo pobde i bez poraza okončamo takmičarsku 2017/18 godinu. To će ljubiteljima fudbala biti poklon pred proslavu naredne godinekad se slavi 90 godine fudbala u Prokuplju završio je Ćeranić.