JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Nani loptom zamenio igračke

Leskovac: Ako se „dan po jutru poznaje“, mali osmogodišnji dečak iz Leskovaca Nani Milovanović je na dobrom putu da tu izreku ne potvrdi već uveri svojim znanjem i talentom  sve poznavaoce fudbala koji su dosad u ovih četri godina rada sa ovim malim supertaletovanim dečakom  imali bliski kontak, bilo to nepsoredno kao treneri i fudbalski stučnajaci  ili neposredno videvši u njemu raskošan fudbalski talenat na fudbslkim terenima kod nas.

Sve je počelo  2015 godine  kada su otac Jovan i majka Ana , pikajući loptu kao četvrogodišnjak u svom kućnom ambijentu, uvideo da u njemu ima velikog potencijala da  postane jednog dana fudbaler  sa velikim fudbalskim mogućnostima. Odmah ubrzo Nani se našo po prvi put na  fudbalskom terenu i po prvi put se suočio sa stvarnošću da želi da postane fudbaler.  Za to je imao nesebičnu podršku svojih roditelja oca Jovana i majke Ane  koji su stali  uz njeg i redovno prate  njegov razvoj na  fudbalskim terenima ne samo kod nas već i naših granica, ne štedeći sebe   da njihov sin zajedno sa njih ostavri svoje želje.

Prvi treneri sa kojima je Nani učio prvu fudbalsku abecedu bili su u GFK Dubočici su pre svih Bojan Stamenković trener o kome netreba trošiti reči u radu sa taletovanim dečacima i Novica Jovanović kao njegov sardnik. Nanijev boravak u ovom klubu od godinu dana bio je dovoljan da zapadne za oko  treneru iz Niša Filipu Filipoviću koji  ima istoimenu školu fudbala u radu sa mladim taletima. Ovaoj „fudbaski vragolan“ pun enrgije, želje i htenja za uspehom ispred sebe vidi samo fudbal i on je za njega naj lepša sporedna stvar na svetu. Ali Nani ne zanemaruje ni školske obaveze. Učenik je prvog razreda OŠ „Svetozar Maković“ u Leskovcu , gde su dnevniku i sveskama nema drugih ocena sem petice. Recimo na jednom od mnogobrojnih turnira Futsal Asocijacije u Lazarevcu kao član ove škole iz Niša proglašen je za najboljeg strelca i to igarjući za generaciju stariju od njega 2010 godište.

Od 2018 i danas Nani je član FK Radnikog iz Niša sa kojim rade treneri Miloš Vučković i Aleksandar Mitić. Skautiran je i kod našeg naj trofejnijeg kluba Crvenu Zvezdu  gde je već bio učesnik šest turnira  počev od maj 2018 do danas. Od turnira bi smo izdojili učešće u Beogradu, Staroj Pazovi, Novom sadu i  Beočinu. Nani je izraziti gol igrač i na svim tim turnira je jedostavno pretplaćen za golegera turnira. Recimo na jedom turniru za jedan dan Nani je postigao ukupno 14 pogodaka, što je zapalo za oko mnogim novinarima koji su tražili od ovog Leskovačkog super talenta izjavu. Ni tu se nije obrukao bio je katak i jasan.

Fudbalska priča o njemu se ne završava tu  na našim fudbalskim terenima. Fudbaski genije je skautiran i kod Juventusa, gde je dosad odradio dva kampa u Torinu  i dva puta u Beogradu,  Upisan je krupnim slovima u notes skauta ovog fudbalskog giganta kao talenat na koga treba naj ozbilnije obrtaiti pažnju u daljem razvoju.

U naj skorije vreme predstoji mu jedan od naj jačih turnira u ovom delu Evrope u Bugarskoj, odnosno gradu Dupnica, gde je već jednom bio učenik i po rečima njihovih roditelja ovih dana dobili su poziv da se ponovo pojavi. Taj poziv na njihovoj adresi stigao je za 8 avgusta . Organizatorima je ostao u sećanju po lakoćom i igru i postizanju golova, kao da je reč o već iskusnom  golgeteru.

Na kraju reći  i to da Nanija krasi u igri pre svega baratenja sa obe neoge podjednako šutira i levom i desnom, ima strahovito brz star u igri iz mesta. Precizan udarac i postavljanje na pravom mestu pred gol protivnika i svoju realizacijsku sposobnost rešava na jednostavan način sa lakoćom rešetajući pritom  protivničke mreže.