JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FK Polet predstavnik Srba sa Kosova

Laplje selo: FK Polet  iz Lapljeg sela kod Prištine trebalo je samo jedana godina odsustva sa fudbalske u Zona –jug na teritoriji FK RIS-a da se ponovo vrate i sada u novoformiranoj zoni budu kao jedini predstavnik Kosaova i Metohije. Posle odigranih utakmica u Ligi Okružnoj centralnog Kosova  sa 32 osvojena boda stekli su pravo da igraju baraž sa prvakom Pomoravsko –Kosovske Okružne lige. Odigrane su dve utakmice u kojima su na svom terenu u Lapljem selu bili bolji i pobedili sa 3:1, da bi ponovo u drugoj utakmci  u Koritištu bili bolji od FK Glame i pobedili sa 1:0. Tako su kao najbolji tim iz ova dva okruga se našli u Zona-jug.

Do ponovnog povratka sve zasluge idu ljudima iz kluba koji su svojim čistim amaterizmom usepli da se ponovo izbore za Zonski stepen takmičenja. A to su : Predsednik kluba Dušan Dragović, sekretar Miloš Stević, Potpredsednik Marko Šešlija, trener Novak Živić. Igrački kadar sačinjavaju: golmani Predrag Tokić I Nikola Ristić,   I igrači Lazar Jović, Predrag Ristić, Nikola Stanojević, Jovan Mirković, Aleksandar Dragović, Miljan Lalić, Veljko Trajković, Milan Popović, Saša Aleksić, Goran Jovanović, Boško Đorđević, Dragiša Đokić, Miloš Stević, Marko Kitić, Marko Živić, Nikola Dobrosavljević, Sava Đekić, Milan Antić.

O velikom uspehu  Fk Poleta iz Lapljeg sela predsednik kluba Dušan Dragović kaže: Kao prvi čovek kluba, moram da kažem da u timu imamo sve mlade I perspektivne igrače. Njih nekoliko su malo stariji I oni daju podršku mladima da istraju kao fudbaleri našeg kluba. I pored toga što smo se ponovo posle godinu dana ponovo vratili u Zona- jug, prinuđen sam da teškog srca poodnesem ostavku na mestu predsednika kluba. Ostaću tu I dalje u klub, jer nemože tek tako da se ugasi ljubav prema fudbalu, ali nemam  više snage da se borim sa nedaćama. Kruscijalni razlog je finansiske prirode. Sami se finsiramo iz vlastitih dzepova, tako će biti I u Zoni. Obraćali smo se svim mogućim institucijama za pomoć ali sve je bilo bezuspešno, naročito u Prištini, gde nas niko ne prihvata za bilo kavav vid pomoći.

Opština Graćanica nam je pomogla koliko je mogla u granicama svoje mogućnosti ali je to nedovoljno za takmičenje u višem rangu. Jedino nam je pomogao naš šampion  FK Crvena Zvezda iz Beograda I njihovi najvijači u finansijskom smislu I opremi I zato im dugujemo veliku zahvalnost. Kao domaćini u Zona –jug igraćemo po svoj prilici u Kuršumliji , tako da ćemo na svakoj utakmci biti gosti tako reći. Koristim priliku I apelujem na sve ljude dobre volje kojima  je fudbal u srcu da  ako su voljni da nam, pomognu onoliko koliko mogu, neka se jave nama ili bilo kako. Takođe ćemo ovih dana uputiti zahtev za pomoć najpre FS-RIS-a   odnosno predsedniku Novici Tončevu za pomoć, pa I FS Srbije I predsedniku Slaviši Kokezi. Jer mi igrajući fudbal predstvaljamo Srbe sa Kosova I Metohije I čuvamo onoliko koliko je nas ostalo.

Nadamo se da ćemo se  ravnopravno nadmetati sa svim klubovima u Zona- jug, u jendoj fer I korektnoj igri. Cilj nam je da izborimo opstanak  I da se I naredne godine ponovo nađemo u ovom rangu takmičenja. Sa svim klubovima želimo pre svega da budemo sportski prijatelji, nikako nam nije cilj da sa bilo kojim  se zamerimo zbog fudbala.Većina klubova iz Pčinjskog I Jablaničkog okruga poznajemo, pa će nam u toliko biti lakše da se nadigravamo sa njih ove godine reako je na kraju predsednik Dragović.